Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης μετά από καταγγελία για παρενόχληση – Τι λέει ο ίδιος – ΒΙΝΤΕΟ

Ο ευρωβουλευτής κάνει λόγο για «ψευδή και συκοφαντική καταγγελία» σχετικά με περιστατικό που υποτίθεται ότι συνέβη πριν από τρία χρόνια. "Οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από το ΣΥΡΙΖΑ" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης μετά από καταγγελία για παρενόχληση – Τι λέει ο ίδιος – ΒΙΝΤΕΟ Eurokinissi

Αίτημα για την άρση της βουλευτικής του ασυλίας υπέβαλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Γεωργούλης, μετά από καταγγελία σε βάρος του για περιστατικό που φέρεται να συνέβη πριν από τρία χρόνια.

Ειδικότερα, ο ευρωβουλευτής κάνει λόγο για «ψευδή και συκοφαντική καταγγελία» για περιστατικό που υποτίθεται ότι συνέβη πριν από τρία χρόνια, ενώ η Ευρωοομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι ο Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός μέχρι την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα φέρεται να είναι υπάλληλος σήμερα της Κομισιόν και παλιότερα του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα ανακοίνωσε κατά την έναρξη των εργασιών της ολομέλειας στο Στρασβούργο ότι υπάρχει αίτημα από τις βελγικές αρχές για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη.

«Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται την επιτροπή νομικών υποθέσεων» ανέφερε η κ. Μέτσολα.

Qatargate

eurokinissi

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή του ο Αλέξης Γεωργούλης αναφέρει:

«Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια. Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Αλέξης Γεωργούλης: Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Ο Ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία, σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση».

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, στην οποία σημειώνει πως: «Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση».

Νέα Δημοκρατία: Οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση με αφορμή την παραίτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Γεωργούλη εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, θέτοντας σειρά ερωτημάτων σχετικά με το τι έχει προηγηθεί.

Όπως αναφέρει το κυβερνών κόμμα, «ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Γεωργούλης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι παραιτήθηκε από την ευρωομάδα και από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από αίτημα για άρση της ασυλίας του. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τέθηκε εκτός κόμματος ύστερα από ενημέρωση που είχαν σήμερα για καταγγελία εις βάρος του».

«Σε τι ακριβώς αφορά η καταγγελία; Έγινε σήμερα για πρώτη φορά; Ο κ. Γεωργούλης παραιτήθηκε όπως λέει ο ίδιος ή αποπέμφθηκε όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;», διερωτάται η Νέα Δημοκρατία και προσθέτει:

«Επειδή, προφανώς, οι λόγοι που οδηγούν έναν ευρωβουλευτή εκτός κόμματος είναι εξαιρετικά σοβαροί, οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ