Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Εκτός Βουλής οι εγκληματικές οργανώσεις: Κατατίθεται την επόμενη εβδομάδα νομοθετική ρύθμιση – O ρόλος του Αρείου Πάγου – BINTEO

Τι προβλέπει η ρύθμιση. Στόχος της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή πολιτική συναίνεση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εκτός Βουλής οι εγκληματικές οργανώσεις: Κατατίθεται την επόμενη εβδομάδα νομοθετική ρύθμιση – O ρόλος του Αρείου Πάγου – BINTEO EUROKINISSI

Tο πολιτικό σύστημα οφείλει να εξαντλεί τα συνταγματικά περιθώρια ώστε να μην εκπροσωπούνται στη Βουλή εγκληματικές οργανώσεις” είχε διαμηνύσει – όπως έγραψε το dikastiko.gr –  σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός στο Πρώτο Θέμα. Έτσι η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση, στο πλαίσιο του Συντάγματος, για να μείνουν εκτός Κοινοβουλίου εγκληματικές οργανώσεις όπως το “κόμμα Κασιδιάρη”.

Κασιδιάρης

eurokinissi

Υπενθυμίζεται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι κατηγορούμενος ως ένα από τα μέλη του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης – όπως έχει χαρακτηριστεί από το Δικαστήριο – Χρυσής Αυγής.

εγκληματικές οργανώσεις

EUROKINISSI

Εγκληματικές οργανώσεις: Η νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα

Η νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες θα κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ενώ έχει σταλεί και στα άλλα κόμματα προκειμένου να υπάρξει η μέγιστη δυνατή συναίνεση και συμφωνία για την ψήφισή της από την εθνική αντιπροσωπεία.

Η ρύθμιση στην ουσία προβλέπει ότι ο Άρειος Πάγος, που εξετάζει αν θα μπορέσει να κατέβει ένα κόμμα στις εκλογές, όχι μόνο θα ελέγχει αν ο πρόεδρός του είναι μέλος ή έχει καταδικαστεί για εγκληματική οργάνωση, κάτι που ήδη μπορεί να κάνει, άλλα ούτε θα επιτρέπει να τοποθετήσει στη θέση αυτή έναν «αχυράνθρωπο» για να ξεφύγει της εκλογικής νομοθεσίας.

Άρειος Πάγος

eurokinissi

Σημειώνεται ότι και η απλή πλειοψηφία είναι αρκετή για την ψήφιση της ρύθμισης, αλλά κυβερνητικός στόχος είναι να ψηφιστεί από όλα τα κόμματα.

Εξερχόμενος από τα γραφεία της ΝΔ όπου προήδρευσε σύσκεψης της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Διαγραμματειακού της ΝΔ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ελπίδα «ότι μπορεί να πρυτανεύσει η λογική, τουλάχιστον σε αυτό» όσον αφορά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Διαγραμματειακού της ΝΔ ο πρωθυπουργός προσδιόρισε τον χρόνο των πρώτων εκλογών για τον Απρίλιο ή το Μάιο και τις δευτέρες εκλογές σε 4 με 5 εβδομάδες. Εξέφρασε την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα, επισήμανε όμως ότι δεν μπορεί να υπάρχει κανένας εφησυχασμός:

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ