Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

ΕΛΑΣ: Πρωταθλήτρια στα πρόστιμα η κεντρική Μακεδονία για μη χρήση μάσκας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΕΛΑΣ: Πρωταθλήτρια στα πρόστιμα η κεντρική Μακεδονία για μη χρήση μάσκας

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό χθες, Δευτέρα 24 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 51.677 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

• 4 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων σχετικά με απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λ.π.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 411 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 27 άτομα.

• 1 για λειτουργία καταστήματος πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, στην Αττική.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου την Τρίτη 11 Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 53 σχετικές παραβάσεις.

• 1 για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (PassengerLocatorForm) από ταξιδιώτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 107 σχετικές παραβάσεις.

• 435 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

o 83 στην Κεντρική Μακεδονία, o 58 στην Αττική, o 57 στη Στερεά Ελλάδα. o 48 στη Θεσσαλονίκη, o 31 στη Δυτική Ελλάδα, o 31 στην Κρήτη, o 28 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, o 27 στην Πελοπόννησο, o 20 στην Ήπειρο, o 17 στα Ιόνια Νησιά, o 13 στη Θεσσαλία, o 13 στο Βόρειο Αιγαίο, o 7 στο Νότιο Αιγαίο και o 2 στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 8.671 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 8.662 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 9 των 300 ευρώ.

Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν 58 έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ. και βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, στη Μύκονο.

Τέλος, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ