Τρίτη 05 Ιουλίου 2022

Έλεγχοι κυκλοφορίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έλεγχοι κυκλοφορίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κλιμάκια της αστυνομίας πραγματοποιούν ελέγχους από το πρωί στις έξι, οπότε τέθηκε σε εφαρμογή η Απόφαση για την προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών, σε διάφορα σημεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ώστε να δουν αν οι ελεγχόμενοι πολίτες έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα.

Στην Αθήνα, ειδικά στην Εθνική γίνονται πολλοί έλεγχοι, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί και μποτιλιάρισμα. Τα αυτοκίνητα είναι μεν πολύ λιγότερα στους δρόμους, όμως οι αστυνομικοί ελέγχουν αν οι πολίτες έχουν μαζί τους το έντυπο μετακίνησης ή ελέγχουν τα μηνύματά τους για τη μετακίνησή τους.

Όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη, δεκάδες πολίτες ελέγχθησαν ήδη στην παραλία της πόλης, με τους περισσότερους από αυτούς να έχουν στην κατοχή τους τα απαραίτητα έγγραφα, εκτυπωμένα από την πλατφόρμα που ανακοινώθηκε ή χειρόγραφες υπεύθυνες δηλώσεις. Δεν έλειψαν βέβαια κι αυτοί -κυρίως νεαρής ηλικίας- που επέλεξαν να στείλουν μήνυμα στον αριθμό 13033.

“Είναι πολύ απλή διαδικασία. Έστειλα το μήνυμα με την επιλογή 6 και αμέσως μου απάντησαν ότι εγκρίνεται η μετακίνησή μου. Έδειξα το μήνυμα στους αστυνομικούς και όλα πήγαν μια χαρά”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πολίτης που έκανε χρήση της επιλογής του sms, προκειμένου να μπορέσει να αθληθεί στην παραλία.

Κάποιοι πολίτες, που δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα, δέχθηκαν τις συστάσεις της αστυνομίας, καθώς το ζητούμενο είναι να περιοριστεί η κυκλοφορία των πολιτών, προτού αρχίσει η επιβολή προστίμων σε όσους αγνοούν τα όσα έχουν εξαγγελθεί. Σε κάποιες περιπτώσεις, κατά τους σημερινούς ελέγχους, οι αστυνομικοί παρέδωσαν οι ίδιοι έγγραφα στους πολίτες, οι οποίοι τα συμπλήρωσαν και τα κράτησαν στην κατοχή τους προκειμένου να τα επιδείξουν σε περίπτωση νέου ελέγχου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ