Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Έλεγχοι σε καταστήματα εστίασης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για παραβάσεις ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας

Στο πλαίσιο των ελέγχων, διαπιστώθηκαν παραβάσεις όπως η μη έκδοση αποδείξεων, η απασχόληση εργαζομένων εκτός δηλωμένου ωραρίου εργασίας αλλά και εργαζομένων που δεν περιλαμβάνονταν στους πίνακες προσωπικού.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έλεγχοι σε καταστήματα εστίασης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για παραβάσεις ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας Eurokinissi

Έλεγχοι για την τήρηση της ασφαλιστικής, εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 22 και 23 Απριλίου σε επιχειρήσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποιήθηκαν στις 22 και 23 Απριλίου 2023, έλεγχοι σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε Αττική και Θεσσαλονίκη, για την τήρηση της ασφαλιστικής, εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ελέγχων, διαπιστώθηκαν παραβάσεις όπως η μη έκδοση αποδείξεων, η απασχόληση εργαζομένων εκτός δηλωμένου ωραρίου εργασίας αλλά και εργαζομένων που δεν περιλαμβάνονταν στους πίνακες προσωπικού.

Ανήλικοι τσαντάκηδες

eurokinissi

Έλεγχοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη: Οι παραβάσεις που εντοπίστηκαν

Αναλυτικά, στην Αττική εντοπίστηκε μπαρ-εστιατόριο που δεν είχε εκδώσει 3 αποδείξεις, καφέ-μπαρ-εμπόριο οίνου όπου απασχολούνταν εργαζόμενος εκτός ημέρας εργασίας, καφέ-σνακ μπαρ, όπου απασχολούνταν εργαζόμενος εκτός ωραρίου εργασίας και εργαζόμενος εκτός ημέρας εργασίας και εστιατόριο, όπου απασχολούνταν εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού και 4 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας.

Παράλληλα, οι έλεγχοι στη Θεσσαλονίκη απέφεραν παραβάσεις όπως μη έκδοση 10 αποδείξεων σε καφέ μπαρ-εστιατόριο, μη έκδοση 6 αποδείξεων και απασχόληση δύο εργαζομένων εκτός ωραρίου εργασίας σε καφέ, μη έκδοση 4 αποδείξεων και απασχόληση εργαζομένου, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού καθώς και εργαζόμενος εκτός ωραρίου εργασίας, σε καφέ ουζερί καθώς επίσης και μη έκδοση 3 αποδείξεων και απασχόληση 3 εργαζομένων οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού καθώς και 3 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας, σε ψητοπωλείο.

Σημειώνεται πως για τις παραπάνω περιπτώσεις θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες (ΠΕΚΑ, ΣΕΠΕ και Δ.Ο.Υ.) για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες ως προς την επιβολή διοικητικών κυρώσεων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ