Σάββατο 28 Μαϊου 2022

Έλεγχος ποινικού μητρώου στους οδηγούς ταξί του Ηνωμένου Βασιλείου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έλεγχος ποινικού μητρώου στους οδηγούς ταξί του Ηνωμένου Βασιλείου

Οι οδηγοί ταξί και ιδιωτικοί οδηγοί ενοικίασης οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να υποβάλλονται σε ελέγχους ποινικού μητρώου κάθε έξι μήνες και οι καμπίνες θα μπορούσαν να εξοπλιστούν με κάμερες κλειστού κυκλώματος (CCTV) βάσει νέων κανονισμών για τη βελτίωση του συστήματος αδειών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών της χώρας.

Επίσης, έχει συμπεριληφθεί σύσταση για τις αρχές αδειοδότησης ότι οι CCTV θα είναι «επωφελείς ή αναλογικές» στις περιοχές τους, σύμφωνα με το υπουργείο.

Τα νέα κυβερνητικά πρότυπα προτάθηκαν μετά από μία σειρά περιπτώσεων κακοποίησης σε πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Γνωρίζουμε ότι η πλειονότητα των οδηγών παρέχει μία σημαντική και ασφαλή υπηρεσία για τις κοινότητες, αλλά υπό το φως των τρομερών περιστατικών σε μέρη όπως το Rochdale, η Οξφόρδη, το Newcastle και το Rotherham, πρέπει να γίνουν περισσότερα για την προστασία των επιβατών από εκείνους που κάνουν κατάχρηση της εμπιστοσύνης τους», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς.

«Γι’ αυτό ζητάμε από τις Αρχές αδειοδότησης να επιβάλουν αυτά τα αυστηρά νέα πρότυπα, διασφαλίζοντας ότι οι οδηγοί είναι κατάλληλοι για τη μεταφορά επιβατών σε ασφαλές περιβάλλον και να σταματήσουν από τη δουλειά εκείνους που δεν πληρούν τους όρους ασφάλειας», πρόσθεσε.

Οι τοπικές Αρχές αναμένεται να εφαρμόσουν αυτά τα αυστηρά πρότυπα που θα μπορούσαν να συμβάλουν στη βελτίωση της συνοχής στο σύστημα αδειών και στη μείωση του κινδύνου βλάβης για παιδιά και ευάλωτους επιβάτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ