Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Έλενα Τζούλη για την έκρηξη στην Συγγρού: Πόρισμα καταπέλτης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Η δικηγόρος τονίζει ότι η έκρηξη οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου από το κεντρικό δίκτυο της ΕΔΑ Αττικής λόγω παλαιότητας του δικτύου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έλενα Τζούλη για την έκρηξη στην Συγγρού: Πόρισμα καταπέλτης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας eurokinissi

Για πόρισμα καταπέλτη κάνει λόγο η Έλενα Τζούλη, σύζυγος του Πάνου Καμμένου, για την έκρηξη που σημειώθηκε τον Ιανουάριο στη λεωφόρο Συγγρού με αποτέλεσμα, όπως είχε μεταδώσει το dikastiko.gr, να καταστραφεί ολοσχερώς το δικηγορικό γραφείο της. Όπως αναφέρει η δικηγόρος, υπαίτια είναι η εταιρεία διανομής φυσικού αερίου Αττικής.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η κ. Τζούλη η έκρηξη προκάλεσε αφενός, τον σοβαρότατο τραυματισμό-αναπηρία ενός ατόμου, που σώθηκε εκ θαύματος από βέβαιο θάνατο και θα προκαλούσε μετά βεβαιότητας εκατόμβη θυμάτων, αν η ημέρα εκείνη δεν είχε κηρυχθεί «γενική αργία» λόγω του χιονιά και αφετέρου υλικές ζημιές πολλών εκατομμυρίων ευρώ, με δύο κτίρια να έχουν χαρακτηριστεί ήδη ως επικίνδυνα προς οποιαδήποτε χρήση.

Η δικηγόρος τονίζει σε άλλο σημείο ότι η έκρηξη οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου από το κεντρικό δίκτυο της ΕΔΑ Αττικής λόγω παλαιότητας του δικτύου και επακόλουθης εισροής του φυσικού αερίου στο παρακείμενο κτίριο επί της Λεωφόρου Συγγρού 3.

«Η ΕΔΑ γνώριζε επί σειρά ετών την πλήρη ακαταλληλότητα και υψηλή επικινδυνότητα του πεπαλαιωμένου δικτύου της στην συγκεκριμένη περιοχή -όπως και σε άλλες περιοχές του κέντρου της Αθήνας και της Αττικής- και δεν έλαβε κανένα απολύτως μέτρο για την αντικατάσταση του και γι΄αυτό θα ελεγχθούν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για πολύ σοβαρά κακουργήματα», τονίζει σε άλλο σημείο η Έλενα Τζούλη.

Έλενα Τζούλη

eurokinissi

Έλενα Τζούλη: Ολόκληρη η ανακοίνωσή της

«Το Δικηγορικό μας Γραφείο, το οποίο κατεστράφη ολοσχερώς από την ισχυρότατη και καταστροφική έκρηξη της 26/1/2022 επί της Λ. Συγγρού, το οποίο εκπροσωπεί την μεγάλη πλειονότητα των πληγέντων, ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ, ότι σύμφωνα με την ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ  που διατάχθηκε ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, στο πλαίσιο της σχηματισθείσας προανακριτικής δικογραφίας, η ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, είναι αποκλειστικά ΥΠΑΙΤΙΑ της έκρηξης. Η έκρηξη προκάλεσε αφενός, τον σοβαρότατο τραυματισμό-αναπηρία ενός ατόμου, που σώθηκε εκ θαύματος από βέβαιο θάνατο και θα προκαλούσε μετά βεβαιότητας εκατόμβη θυμάτων, αν η ημέρα εκείνη δεν είχε κηρυχθεί «γενική αργία» λόγω του χιονιά και αφετέρου υλικές ζημιές πολλών εκατομμυρίων ευρώ, με δύο κτήρια να έχουν χαρακτηριστεί ήδη ως επικίνδυνα προς οποιαδήποτε χρήση. Συγκεκριμένα η έκρηξη οφείλεται σε ΔΙΑΡΡΟΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ  ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΛΟΓΩ ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣ ΕΙΣΡΟΗΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΕΙΜEΝΟ ΚΤΗΡΙΟ ΕΠΙ ΤΗΣ Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ 3. Σύμφωνα δε, με επίσημα έγγραφα τα οποία το Δικηγορικό μας Γραφείο έχει στην κατοχή του, η ΕΔΑ ΓΝΩΡΙΖΕ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΨΗΛΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΕΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ  ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ  όπως και σε άλλες περιοχές του κέντρου της Αθήνας και της Αττικής- και ΔΕΝ ΕΛΑΒΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ και γι’ αυτό θα ελεγχθούν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για πολύ σοβαρά κακουργήματα. Ακόμα και εάν επιτευχθεί η εξαγορά της ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ από την Ιταλική ΙTALGAS όπως έχει ανακοινωθεί, χωρίς να έχουν γνωστοποιήσει στο αντισυμβαλλόμενο μέρος τις αποζημιώσεις εκατομμυρίων που μετά βεβαιότητας θα επιδικαστούν στους πληγέντες, αλλά και το τεράστιο κόστος για την αντικατάσταση του δικτύου, ένα είναι βέβαιο: Τα φυσικά πρόσωπα που είναι υπαίτια για τέλεση πολλών σοβαρών εγκλημάτων, θα λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ