Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

Ελένη Τουλουπάκη: Κλήση προς απολογία για κακούργημα στην Novartis – Πως απαντά με δήλωσή της

“Θα υπηρετώ την αλήθεια και το δίκαιο, πραγματικά «μέχρι τέλους», λέει σε δήλωσή της. Κατηγορείται για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας σχετικά με την υπόθεσης της – καταγγελλόμενης- ενοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων στην υπόθεση Νovartis

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ελένη Τουλουπάκη: Κλήση προς απολογία για κακούργημα στην Novartis – Πως απαντά με δήλωσή της

Υπόθεση Novartis-Τουλουπάκη: Κλήση προς απολογία για κακούργημα έλαβε από την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου, η πρωην επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Η εισαγγελέας είναι μεταξύ των προσώπων που έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για την υπόθεση, καθώς κρίθηκε πως υπάρχουν ενδείξεις ότι ουσιαστικά συνήργησε με τον βασικό εμπλεκόμενο Δημ. Παπαγγελόπουλο, προκειμένου να στηθεί η αποκαλούμενη “σκευωρία” σε βάρος 10 πολιτικών προσώπων και να στραφεί εκεί η έρευνα και οχι στην ιατρική διάσταση του σκανδάλου και στην εμπλοκή γιατρών πoυ πριμοδοτούνταν απο την Νovartis.

Υπόθεση Novartis-Τουλουπάκη

eurokinissi

Υπόθεση Novartis-Τουλουπάκη: Η δήλωση

Η κα Τουλουπάκη με μια σκληρή δήλωσή της  υποστηρίζει ότι εδώ και τρία χρόνια, γίνεται συστηματική προσπάθεια να μετατραπεί το τεράστιο διεθνές σκάνδαλο σε «σκευωρία Novartis», και κάνει λόγο για πιέσεις και επιθέσεις για να μην προχωρήσει η έρευνα. Καταλήγει μάλιστα με την αποστροφή «δεν φοβάμαι τίποτα» αλλά και μια φράση που παραπέμπει ευθέως στην διατύπωση του πρωην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά “θα τους πάω μέχρι τέλους”: “..Αντίθετα η δική μου μόνη απάντηση και ακλόνητη θέση είναι η δέσμευσή μου, ότι θα εξακολουθήσω να υπηρετώ την αλήθεια και το δίκαιο, με σθένος, πραγματικά «μέχρι τέλους».

Αναλυτικά η δήλωση της Ελένης Τουλουπάκη

«Τα τελευταία 3 χρόνια η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί τη συστηματική προσπάθεια μετατροπής ενός τεράστιου διεθνούς σκανδάλου στην αποκαλούμενη ως «σκευωρία Novartis». Από την πρώτη στιγμή που η υπόθεση έφτασε στην Εισαγγελία Διαφθοράς δεχθήκαμε ακραίες συκοφαντικές επιθέσεις και πιέσεις κάθε είδους, προκειμένου να παρακωλυθούμε στο έργο μας και να καταστούμε εν τέλει οι ίδιοι κατηγορούμενοι, ως τάχα μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Στο πλαίσιο της συντεταγμένης και οργανωμένης αυτής προσπάθειας εναντίον μας, καταπατήθηκε κάθε έννοια του κράτους δικαίου και διάκρισης των εξουσιών, μεταξύ άλλων, με ωμές παρεμβάσεις πολιτικών στο ανώτατο επίπεδο, που προεξοφλούσαν το αποτέλεσμα ήδη από την έναρξη διερεύνησης της υπόθεσης και που, δυστυχώς, οι δικαστικές εξελίξεις δείχνουν απλά να τις επικυρώνουν.

Ως απάντηση στη θεσμική εκτροπή και έκπτωση, εγώ και οι συνυπηρετήσαντες με εμένα εισαγγελείς, παραμείναμε αταλάντευτα πιστοί στο Σύνταγμα και επιτελέσαμε το καθήκον μας, με εντιμότητα και ευσυνειδησία, προσηλωμένοι στην αναζήτηση της αλήθειας και στην απόδοση του δικαίου, όπως οφείλαμε να κάνουμε. Οι κατήγοροί μας γνωρίζουν καλύτερα από όλους ότι διωκόμαστε ακριβώς γι΄ αυτό.

Σήμερα καλούμαι από την ελληνική δικαιοσύνη να απολογηθώ ως κατηγορούμενη. Για εμένα λοιπόν αυτή η κλήση προς απολογία είναι τίτλος τιμής. Τίτλος αναγνώρισης ότι ενήργησα με γνώμονα την αλήθεια για το δημόσιο συμφέρον, ότι δεν υπέκυψα σε πιέσεις, ότι ανέδειξα και εγώ για την πατρίδα μου το σκάνδαλο, το οποίο κόστισε τόσο ακριβά στη χώρα μας, στην Ευρώπη και σε χιλιάδες ανθρώπους που στερήθηκαν το δικαίωμα πρόσβασης στην υγεία.Ειμαι πεπεισμένη για την δικαίωση αλλωστε η εντιμότητα και η ακεραιότητα είναι ιδιότητες αυθύπαρκτες δεν ετεροπροσδιορίζονται.

Ως γνήσιο τέκνο της ιδιαίτερης πατρίδας μου , της Κρήτης, «δεν φοβάμαι τίποτα», εχω την ελπίδα μου στο Θεό και γιαυτό είμαι ελεύθερη. Μου αρκεί που επιτέλεσα τον καθήκον μου στο ακέραιο. Αυτή η βεβαιότητα και η ηρεμία θα είναι το οριστικό ζητούμενο για τους αληθινούς σκευωρούς που ήδη ατενίζουν την ιστορική καταδίκη τους. Αντίθετα η δική μου μόνη απάντηση και ακλόνητη θέση είναι η δέσμευσή μου, ότι θα εξακολουθήσω να υπηρετώ την αλήθεια και το δίκαιο, με σθένος, πραγματικά «μέχρι τέλους».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ