Σάββατο 01 Απριλίου 2023

Ελεύθεροι οι Θιβετιανοί φοιτητές που κρέμασαν πανό κατά της Κίνας στην Ακρόπολη

Φωνάζοντας συνθήματα, οι Θιβετιανοί φοιτητές κατά της Κίνας και του Πεκίνου, διαμαρτυρήθηκαν για την χρόνια διαμάχη που υπάρχει ανάμεσα στις δύο περιοχές.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ελεύθεροι οι Θιβετιανοί φοιτητές που κρέμασαν πανό κατά της Κίνας στην Ακρόπολη ilialive.gr

Ελεύθεροι αφέθηκαν την 18-10-2021 μετά την προσαγωγή τους στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών οι τρείς Θιβετιανοί φοιτητές, που την 17-10-2021 συνελήφθησαν στην Ακρόπολη Αθηνών να έχουν αναρτήσει πανό κατά των επερχόμενων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο και υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Θιβέτ.

Τους Ακτιβιστές φοιτητές, που προκάλεσαν πονοκέφαλο στην Κινεζική Κυβέρνηση, κατά τις ημέρες αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, εκπροσώπησαν ο ποινικολόγος Αλέξης Αναγνωστάκης και η δικηγόρος Νέλη Συμεώνοβα. Σε βάρος τους εκκρεμούσαν σοβαρές κατηγορίες για παραβίαση της νομοθεσίας περί Αρχαιολογικών χώρων κλπ.

Θιβετιανοί φοιτητές

ilialive.gr

Ορίστηκε προς τούτο ρητή δικάσιμος η 26 Ιανουαρίου 2022 ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Ο συνήγορος των κατηγορουμένων Θιβετιανών φοιτητών Αλέξης Αναγνωστάκης, πιστεύει πως πρόκειται για πράξη ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της παγκόσμιας κοινής γνώμης για τα εγκλήματα κατοχής και παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Θιβέτ και αλλού. Επέλεξαν την Ακρόπολη Αθηνών ως  σύμβολο  της δημοκρατίας και  το λίκνο του δυτικού πολιτισμού.  Το μέρος από όπου ο αείμνηστος Μανώλης Γλέζος κατέβασε τη σημαία του ναζισμού στα μαύρα χρόνια της ναζιστικής κατοχής και έκτοτε έγινε εθνικό σύμβολο. Οι Θιβετιανοί φοιτητές υπερασπίζονταν με συμβολικό τρόπο τη δημοκρατία και την ελευθερία των ανθρώπων από την Ελληνική Ακρόπολη.  Έπαινος τους αξίζει αντί της σύλληψης και των χειροπέδων.

Αρχαία Ολυμπία: Διαμαρτυρία υπέρ του Θιβέτ στην αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

Αυτονομιστές από το Θιβέτ κατάφεραν να εισχωρήσουν στο ναό της Ήρας κατά την Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Πεκίνο 2022 και μάλιστα που άναβε το φως στα χέρια της Πρωθιέρειας.

Θιβετιανοί φοιτητές

ilialive.gr

Σύμφωνα με το ilialive.gr, οι Θιβετιανοί  φαίνεται πως κρύφτηκαν όλη την νύχτα στον Κρόνιο Λόφο και την κατάλληλη στιγμή κατέβηκαν με πανό και με την σημαία τους και κατάφεραν να μπουν στην Ιερή Άλτη.

Φωνάζοντας συνθήματα κατά της Κίνας και του Πεκίνου, διαμαρτυρήθηκαν για την χρόνια διαμάχη που υπάρχει ανάμεσα στις δύο περιοχές.

Να θυμίσουμε πως και το 2008 όταν έγινε η Τελετή των θερινών Ολυμπιακώνν αγώνων του Πεκίνου, Θιβετιανοί αυτονομιστές είχαν καταφέρει να εισχωρήσουν και πάλι στον Αρχαίο Στάδιο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ