Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2025

Ελεύθερος μέχρι τη δίκη ο αστυνομικός που απήγαγε και ξυλοκόπησε 40χρονο “επειδή τον πέρασε για μετανάστη”

Η δίκη ορίστηκε για την Τετάρτη (1/10)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ελεύθερος μέχρι τη δίκη ο αστυνομικός που απήγαγε και ξυλοκόπησε 40χρονο “επειδή τον πέρασε για μετανάστη” freepik

Ελεύθερος αφέθηκε μέχρι τη δίκη του στο Αυτόφωρο ο αστυνομικός που κατηγορείται ότι απήγαγε και ξυλοκόπησε 40χρονο τον οποίο θεώρησε παράτυπο μετανάστη.

Σε βάρος τους αστυνομικού ασκήθηκε από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη για παράνομη κατακράτηση, πρόκληση σωματικών βλαβών και παράβαση καθήκοντος. 

Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί να εκδικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης, με δικάσιμο που ορίστηκε για την Τετάρτη.

Αστυνομικός απήγαγε και ξυλοκόπησε 40χρονο- Το χρονικό

Ο αστυνομικός κατηγορείται ότι συνέλαβε έναν 40χρονο πολίτη νομίζοντας πως είναι παράτυπος μετανάστης, του πέρασε χειροπέδες, τον έβαλε στο πορτ μπαγάζ και τον εγκατέλειψε στον επαρχιακό δρόμο του Σελέρου της Ξάνθης.

Ο 40χρονος κατάγεται από τα Πομακοχώρια της Ξάνθης, δεν μιλάει όμως ελληνικά καθώς μένει χρόνια στη Γερμανία. Αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, που καθιστά δύσκολη την επικοινωνία του και η μήνυση που κατέθεσε έγινε με τη συνδρομή διερμηνέα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου, “η Ελληνική Αστυνομία επιδεικνύει μηδενική ανοχή σε συμπεριφορές που δεν συνάδουν με την αποστολή και τον ρόλο της, ενώ παράλληλα ενεργοποιεί άμεσα κάθε προβλεπόμενη ποινική και πειθαρχική διαδικασία. Στόχος παραμένει η διασφάλιση της νομιμότητας, η ενίσχυση της διαφάνειας και η εμπέδωση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τον θεσμό”.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., ο κατηγορούμενος αρνείται το κατηγορητήριο και υποστηρίζει ότι έκανε έναν τυπικό έλεγχο εν ώρα υπηρεσίας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ