Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Έλληνας αστυνομικός ζητά οικονομική ενίσχυση για να κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλου

«Νιώθω συνεχώς ξένος και ανασφαλής με τον εαυτό μου», δηλώνει στο κείμενο, με το οποίο συνοδεύει τις φωτογραφίες του, στην ιστοσελίδα όπου απευθύνει έκκληση για βοήθεια.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έλληνας αστυνομικός ζητά οικονομική ενίσχυση για να κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλου EUROKINISSI

Οικονομική ενίσχυση προκειμένου να κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλου ζητά Έλληνας αστυνομικός.

Επιζητά την κατανόηση και την ανοχή στην ελευθερία της έκφρασης. Συχνά αισθάνεται την καταιγίδα των επικρίσεων να τον πνίγει, όμως, παρά τις δυσκολίες, εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει στην υλοποίηση της επιλογής του.

Ο 24χρονος αστυνομικός Πάρης δηλώνει διεμφυλικός και αυτή τη στιγμή προσανατολίζεται στην εγχείρηση αλλαγής φύλου.

Μέσα από την ειδική πλατφόρμα «GoGetFunding» ζητεί τη βοήθεια του κόσμου ώστε να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό και να γίνει η επιθυμία του πραγματικότητα.

«Νιώθω συνεχώς ξένος και ανασφαλής με τον εαυτό μου», δηλώνει στο κείμενο, με το οποίο συνοδεύει τις φωτογραφίες του, στην ιστοσελίδα όπου απευθύνει έκκληση για βοήθεια.

Το μήνυμα του αστυνομικού εμφανίζεται τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά. Για απάτη κατηγορείται αστυνομικός της φρουράς της Σακελλαροπούλου

«Είμαι 24 χρόνων, τρανς άντρας και προσπαθώ να μαζέψω λεφτά για τις εγχειρήσεις επαναπροσδιορισμού του φύλου μου, αλλά είναι κάτι πολύ δύσκολο, καθώς δεν έχω καμία βοήθεια από την οικογένειά μου», γράφει στο μήνυμά του, δίνοντας μια γεύση από τα εμπόδια που έχει, μέχρι στιγμής, αντιμετωπίσει στον δρόμο προς την δική του ελευθερία.

Ο Πάρης αναφέρεται και στην ιδιότητά του που έχει δυσχεράνει την όλη κατάσταση, καθώς, όπως γράφει, η επιλογή του δεν αντιμετωπίζεται με κατανόηση στους κύκλους της αστυνομίας.

«Είμαι αστυνομικός και αυτό καθιστά πιο δύσκολο να νιώσω αποδεκτός, καθώς η πλειοψηφία των συναδέλφων μου είναι προκατειλημμένη απέναντι στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα», γράφει υπογραμμίζοντας τον ρατσισμό που έχει υποστεί και που τον οδηγεί με έναν τρόπο στην περιθωριοποίηση.

Κλείνοντας το μήνυμά του, με φανερή χροιά πικρίας και ελπίδα για αλλαγή, ο αστυνομικός γράφει για τις συμπεριφορές που τον καταπιέζουν τα εξής: «Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να νιώθω συνεχώς ξένος και ανασφαλής με τον εαυτό μου. Κάθε βοήθεια θα ήταν εκτιμητεα, σας ευχαριστώ πολύ!».

Νομοσχέδιο “trans”: Αλλαγή φύλου και ονόματος από την ηλικία των 14 ετών ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο της Ισπανίας

Το νομοσχέδιο για την πραγματική και αποτελεσματική ισότητα των τρανς ατόμων και για την εγγύηση των δικαιωμάτων των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ, εγκρίθηκε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις στους κόλπους της ισπανικής κυβέρνησης μεταξύ Σοσιαλιστών και Ουνίδας Ποδέμος.

Η υπουργός Ισότητας Ιρένε Μοντέρο, εισηγήτρια του νόμου αναφέρθηκε στην ελευθερία ενός ατόμου τρανσέξουαλ να αλλάξει το φύλο του και το όνομά του , τόσο στην αστυνομική του ταυτότητα, όσο και σε όλες τις γραφειοκρατικές πράξεις του με το ισπανικό δημόσιο. “Επιτέλους”, ανέφερε η υπουργός “ τα άτομα trans θα πάψουν να θεωρούνται ‘άρρωστα’ όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα”. Με τον νόμο αυτό η Ισπανία θα βρίσκεται ανάμεσα στις 16 χώρες σε όλο τον κόσμο που επιτρέπει την ελευθερία αλλαγής φύλου όπως ήδη συμβαίνει στην Δανία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Μάλτα ή Αργεντινή.

Με το νομοσχέδιο δεν θα είναι απαραίτητες πλέον οι ιατρικές γνωματεύσεις που όριζαν ως “άρρωστα” τα άτομα trans ή η ορμονοθεραπεία ετών που έδινε τελικά το δικαίωμα στους trans να αλλάξουν όνομα και φύλο. Σε ηλικίες άνω των 16 ετών τα άτομα trans θα μπορούν να το δηλώσουν ελέυθερα ενώ από την ηλικία των 14 ετών – που είναι υποχρεωτική η έκδοση αστυνομικής ταυτότητας- οι ανήλικοι θα συνοδεύονται από τους γονείς τους.

Ο Πέδρο Σάντσεθ, υπερασπίστηκε την ανάγκη «διασφάλισης της ισορροπίας των δικαιωμάτων των γυναικών και μιας κοινότητας που τιμωρείται συνεχώς όπως είναι η κοινότητα trans », όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις αντιδράσεις ορισμένων φεμινιστικών οργανώσεων που θεωρούν ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο κινδυνεύουν τα δικαιώματα των γυναικών που έχουν κατακτηθεί με αγώνες. Ο Σάντσεθ υπερασπίστηκε την «εγγύηση για μια πολύ ευάλωτη ομάδα ώστε να έχει τη μέγιστη νομική κάλυψη» και υπενθύμισε ότι τόσο το Λαϊκό Κόμμα (PP) όσο και η Vox θα προσφύγουν για αναίρεση του νόμου στο Συνταγματικό Δικαστήριο.

Το νομοσχέδιο trans μετά την έγκρισή του από το υπουργικό συμβούλιο θα πρέπει να ψηφιστεί από την Βουλή και την Γερουσία προκειμένου να γίνει νόμος του κράτους.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟΘΕΜΑ, ΕΡΤ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ