Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Ελληνίδες συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο του Μονάχου να μεταφέρουν για ταφή ανθρώπινα οστά

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ελληνίδες συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο του Μονάχου να μεταφέρουν για ταφή ανθρώπινα οστά

“Πάγωσαν” οι αστυνομικοί που εργάζονται στο έλεγχο αποσκευών του αεροδρομίου του Μονάχου, όταν άνοιξαν το ξύλινο κασελάκι που κρατούσε ευλαβικά μια ηλικιωμένη ταξιδιώτισσά στα χέρια της.

Η 72χρονη γυναίκα μαζί με την 52χρονη κόρη της που συνταξίδευαν από την Ελλάδα με προορισμό την Αρμενία μέσω τράνζιτ, μετέφεραν τα οστά του συζύγου και πατέρα μετά την εκταφή από το νεκροταφείο της Θεσσαλονίκης όπου κατοικούν μόνιμα, στην πατρίδα καταγωγής τους για να τα θάψουν εκεί.

Το μικρό ξύλινο κουτί με το μακάβριο –για τους Γερμανούς αστυνομικούς θέαμα- ήταν τοποθετημένο μέσα στη τσάντα της 74χρονης Θεσσαλονικιάς αρμενικής καταγωγής όπως και ο μακαρίτης ο σύζυγος της. Οι δύο γυναίκες εκπλήρωναν στο ταξίδι τους αυτό την τελευταία επιθυμία του εκλιπόντα συζύγου και πατέρα. Οι δύο γυναίκες πήραν τη μεγάλη απόφαση και ταξίδευαν από Ελλάδα με προορισμό την πατρίδα τους την Αρμενία μέσω Μονάχου και Κιέβου.

Ωστόσο οι δύο γυναίκες παραλίγο να βρεθούν κατηγορούμενες και να συλληφθούν βάση του γερμανικού ποινικού κώδικα, για εγκληματική ενέργεια. Η μητέρα είπε στους αστυνομικούς ότι ο σύζυγός της πέθανε το 2008 και τον έθαψαν στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια μάνα και κόρη αποφάσισαν να φέρουν τα οστά του στην Αρμενία, από όπου κατάγεται η οικογένεια.

Τελωνειακοί υπάλληλοι, ένας γιατρός και δικαστικοί εισαγγελείς κλήθηκαν να διαλευκάνουν την υπόθεση και αποφάνθηκαν ότι δεν επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια.

Μετά από την ανάκριση, οι δύο γυναίκες αφέθηκαν ελεύθερες να συνεχίσουν το ταξίδι τους μέχρι τον τελικό προορισμό τους μαζί με το ξύλινο κουτί και τα οστά του νεκρού.

Σ.Σ. Άγνωστο παραμένει πως δεν βρήκαν το εμπόδιο του ελέγχου στο Ελληνικό Αεροδρόμιο από όπου ξεκίνησε το Αυγουστιάτικο ταξίδι τους και αν ναι πως οι εδώ Αρχές δεν τις ενημέρωσαν για τους ενδεχόμενους κινδύνους που θα αντιμετώπιζαν αν οι αρχές των υπολοίπων χωρών μέχρι την Αρμενία ανακάλυπταν τα ανθρώπινα οστά…

Πηγή: Deutsche Welle

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ