Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία: Επιτροπή από τρεις γυναίκες θα ερευνήσει τα σοκαριστικά βασανιστήρια

Στο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας αποφασίστηκε να διερευνηθεί εάν οι προπονητες οι οποίοι καταγγέλονται είναι ακομη εν ενεργεία ώστε να απομακρυνθούν από τα καθήκοντά τους

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία: Επιτροπή από τρεις γυναίκες θα ερευνήσει τα σοκαριστικά βασανιστήρια

Στην έκτακτή σύσκεψη αποφασίστηκε ο ορισμός τριμελούς επιτροπής αποτελούμενη από γυναίκες της ομοσπονδίας η οποία θα ζητήσει εγγράφως τη συνάντηση με κάθε έναν αθλητή και αθλήτρια ξεχωριστά ώστε να γίνει πλήρης καταγραφή των καταγγελιών ώστε να διαπιστωθεί ο χρόνος και ο τόπος τέλεσης των επιθέσεων αυτών.

Η επιτροπή που θα συσταθεί θα διαπιστώσει εάν οι προπονητές για τους οποίους γράφτηκε η επιστολή των είναι εν ενεργεία ώστε να σταματήσουν άμεσα από τα καθήκοντά τους μέχρι η Δικαιοσύνη ολοκληρώσει την έρευνά της.

«Εμείς θα ερευνήσουμε από αυτές τις καταγγελίες εάν υπάρχουν ήδη εν ενεργεία προπονητές ώστε να μπορέσουμε να τους απομακρύνουν από τους χώρους προπόνησης μέχρι να τελεσιδικήσει οποιαδήποτε απόφαση από την Εισαγγελία Αθηνών. Και γιαυτό το λόγο θα συσταθεί τριμελής επιτροπή αποτελούμενη μόνο από γυναίκες του διοικητικού συμβουλίου και δυο αναπληρωματικά μέλη. Και θα καλέσουμε όλες τις αθλήτριες και αθλητές εγγράφως εχέμυθα να έρθουν στην επιτροπή να πουν τυχόν καταγγελίες που έχουν για συγκεκριμένα πρόσωπα καθώς και τον τόπο και χρόνο που έγιναν», είπε στο protothema.gr ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας κ. Θανάσης Σταθόπουλος.

Η  περίοδος που αφορά τις καταγγελίες είναι από το 1985 μέχρι το 2009, ενώ η πλειοψηφία των αθλητών και αθλητριών που έστειλαν την επιστολή μέσω δικηγόρου με τις καταγγελίες στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας υπήρξαν μέλη αθλητικών σωματείων της Βορείου Ελλάδας.

Να επισημάνουμε ότι οι καταγγελίες των αθλητών που είδαν το φως της δημοσιότητας περί άγριας σωματικής, λεκτικής και ψυχολογικής βίας καθώς και για σεξουαλικές παρενοχλήσεις ακόμα και σε μικρά παιδιά από προπονητές, μπαίνουν στο εισαγγελικό «μικροσκόπιο» , κατόπιν σχετικής εντολής της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.

Με πληροφορίες από protothema.gr/ ΒΙΝΤΕΟ : OPEN Beyond

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ