Σάββατο 25 Μαϊου 2024

Ελληνικό δικαστήριο διέταξε επιχειρηματία να αφαιρέσει κακόβουλα σχόλια από το “Google Business” σε βάρος “ανταγωνιστή” του

Για κάθε παραβίαση της δικαστικής απόφασης ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας κινδυνεύει με χρηματική ποινή ποσού 500 ευρώ και να απαγγελθεί κατ’ αυτού προσωπική κράτηση διάρκειας 3 μηνών. 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ελληνικό δικαστήριο διέταξε επιχειρηματία να αφαιρέσει κακόβουλα σχόλια από το “Google Business” σε βάρος “ανταγωνιστή” του freepik

Ελληνικό δικαστήριο διέταξε επιχειρηματία να αφαιρέσει κακόβουλα σχόλια από το “Google Business” σε βάρος “ανταγωνιστή” του. 

Συγκεκριμένα με απόφαση που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων έγινε δεκτή η αίτηση που υπέβαλε ένας επιχειρηματίας στη Ρόδο κατά ενός άλλου επιχειρηματία που διατηρεί μαγαζί απέναντι από το δικό του.

Το δικαστήριο διέταξε τον καταγγελλόμενο επιχειρηματία να αφαιρέσει από τον διαδικτυακό ιστότοπο “Google Business” τις κριτικές και αξιολογήσεις, τις οποίες έχει υποβάλει ο ίδιος ή πρόσωπα που έχει επιστρατεύσει προς τον σκοπό αυτό και να απέχει μελλοντικά από την υποβολή κακόβουλων σχολίων και αξιολογήσεων σε όλες ανεξαιρέτως τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και διαδικτυακούς ιστότοπους.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, στον καταγγελλόμενο επιχειρηματία απαγορεύθηκε η αναπαραγωγή ήχου μέσω ζωντανής ή ηλεκτρονικής μουσικής στο κατάστημα του, τόσο πέραν των επιτρεπόμενων ορίων, όπως αυτά ορίζονται από τις οικείες υγειονομικές και αστυνομικές διατάξεις, όσο και πέραν του επιτρεπομένου ωραρίου αναπαραγωγής μουσικής, όπως αυτό ορίζεται από τις αυτές διατάξεις.

Το δικαστήριο με την απόφαση του πιθανολόγησε ότι η παραπάνω συμπεριφορά του καθ` ού η αίτηση, στερεί οπωσδήποτε τον αιτούντα από την απρόσκοπτη απόλαυση του δικαιώματος της οικονομικής ελευθερίας και θίγει τη φήμη, την τιμή και την υπόληψή του και προκαλεί προσβολή της προσωπικότητάς του, αφού εμποδίζει την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της εμπορικής επιχείρησής του, διακυβεύεται το επαγγελματικό του μέλλον, η εμπορική πίστη, υπόληψη και φήμη τους.

Η εν λόγω προσβολή είναι διαρκούς χαρακτήρα, αφού συνεχίζεται μέχρι σήμερα, προκαλώντας τα βλαβερά αποτελέσματά της στην προσωπικότητα των αιτούντων.

"Google Business"

Freepik

Υφίσταται λοιπόν, όπως έκρινε, κίνδυνος για το ασφαλιστέο δικαίωμα των τελευταίων και επείγουσα περίπτωση να ρυθμισθεί η δημιουργηθείσα κατάσταση με τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων προσωρινής ρύθμισης (της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί) με ευθύνη του καθού.

Για κάθε παραβίαση της δικαστικής απόφασης ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας κινδυνεύει με χρηματική ποινή ποσού 500 ευρώ και να απαγγελθεί κατ’ αυτού προσωπική κράτηση διάρκειας 3 μηνών. 

“Google Business”: Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με την dimokratiki.gr ο ο επιχειρηματίας που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, κάτοικος του Ασκληπείου Ρόδου, είναι κύριος, νομέας και κάτοχος ενός ακινήτου χωρητικότητας περίπου 80 ατόμων και χρησιμοποιεί αυτό για τις ανάγκες λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, το οποίο διαχειρίζεται και λειτουργεί απρόσκοπτα από τις 10.00 π.μ. ως καφέ – αναψυκτήριο ενώ αργότερα διατίθενται αλκοολούχα ποτά μέχρι και την 1.30 π.μ.

Ακριβώς απέναντι, βρίσκεται το κατάστημα ιδιοκτησίας του καταγγελλόμενου επιχειρηματία ο οποίος είναι κάτοικος Κιοταρίου. Στο κατάστημα για περισσότερα από τέσσερα έτη, από τις 9 μ.μ. αναπαράγεται πολύ δυνατή μουσική, δημιουργώντας κατά αυτόν τον τρόπο λειτουργικά προβλήματα στο κατάστημα του αιτούντος.

Η ως άνω εκπομπή θορύβων, πραγματοποιείται καθημερινά και εμποδίζει την εύρυθμη λειτουργία του καταστήματος του αιτούντος, αφού οι πελάτες του παραπονούνται για τον έντονο θόρυβο ενώ επίσης πιθαναολογήθηκε ότι η ως άνω συμπεριφορά προσβάλλει και ατομικά την προσωπικότητα του αιτούντος, αφού η ανεξέλεγκτη εκπομπή θορύβων εμποδίζει την εύρυθμη λειτουργία του καταστήματός του ενώ ταυτόχρονα δεν μπορεί να κοιμηθεί ούτε ο ίδιος, ούτε η σύζυγός του, αφού η οικία τους βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την επιχείρηση του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ