Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Ελληνικό… FBI εναντίον Greek Mafia – Αποκαλύψεις για τη δράση της σε Μύκονο, Σαντορίνη και Πάρο – ΒΙΝΤΕΟ

Αυτό που ανησυχεί τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ είναι η διαφαινόμενη "μετακόμιση" της ελληνικής μαφίας σε τουριστικούς προορισμούς Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ελληνικό… FBI εναντίον Greek Mafia – Αποκαλύψεις για τη δράση της σε Μύκονο, Σαντορίνη και Πάρο – ΒΙΝΤΕΟ

Σε μεγάλο πονοκέφαλο για την ΕΛΑΣ και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει εξελιχθεί η δράση της ελληνικής μαφίας και τα συμβόλαια θανάτου του οργανωμένου εγκλήματος.

Τέσσερις συσκέψεις έχουν εξελιχθεί τις τελευταίες 4 ημέρες, παρουσία του Υπουργού Προστασίας, Μιχάλη Χρυσοχοίδη με κυρίαρχο θέμα την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος. Μια πρόταση στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ, που έχει πέσει στο τραπέζι, είναι η δημιουργία μιας ενιαίας ομάδας αστυνομικών που θα εντατικοποιήσουν δράσεις ανάπτυξης του πληροφοριακού και ερευνητικού δικτύου.

Ομάδα κρούση συστήνει η ΕΛ.ΑΣ 

Πρόκειται για την λεγόμενη task force της ΕΛ.ΑΣ.  με “συνένωση”  9 υπηρεσιών – Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών (Δι.Δ.Α.Π.), Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, Τμήμα Δίωξης κατά της Ιδιοκτησίας, Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών-

Μεταξύ άλλων η συγκεκριμένη ομάδα κρούσης θα μπορεί να αντλεί επαφές και πληροφορίες που αφορούν υπόπτους από social media.

Κυρίαρχο ζήτημα είναι η δημιουργία μιας ενιαίας τράπεζας δεδομένων καθώς και μια αποτελεσματική υπηρεσία Προστασίας μαρτύρων που καταγγέλλουν υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος προκειμένου να μην απειλούνται και αλλάζουν καταθέσεις στην ακροαματική διαδικασία.

“Μετακόμιση” ελληνικής μαφίας σε Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο

Αυτό που ανησυχεί τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ είναι η διαφαινόμενη “μετακόμιση” της ελληνικής μαφίας σε τουριστικούς προορισμούς Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο.

Στόχος είναι τα τουριστικά έσοδα μετά το lockdown, σε πολυσύχναστους τουριστικούς προορισμούς όπου θα υπάρχει μεγάλη οικονομική δραστηριότητα. Πρόσφατα δημιουργήθηκε Αστυνομική Διεύθυνση Μυκόνου με μετακίνηση αστυνομικών και τοποθέτηση καμερών

Η μεθοδολογία “ακολούθα το χρήμα” και συγκεκριμένα του μαύρου χρήματος που προέρχεται από διάφορες εκφάνσεις του οργανωμένου εγκλήματος θα μπει στο «παιχνίδι» της ΕΛ.ΑΣ πιο έντονα το επόμενο διάστημα.

Ενίσχυση προσωπικού και μέσων, φυλακές jammer, πραγματικές ποινές σε κατηγορουμένους, κωλυσιεργία υποθέσεων σε δικαστικά στάδια,

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ