Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

“Έμφραγμα” στα δικαστήρια: Σε κινητοποιήσεις οι δικαστικοί υπάλληλοι με δίωρες στάσεις εργασίας από Δευτέρα

Δυστυχώς η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, δεν δείχνουν να αντιλαμβάνονται, την σοβαρότητα της κατάστασης και των προβλημάτων στο χώρο, σημειώνει η Ομοσπονδία τους.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Έμφραγμα” στα δικαστήρια: Σε κινητοποιήσεις οι δικαστικοί υπάλληλοι με δίωρες στάσεις εργασίας από Δευτέρα Freepik

Σε εφαρμογή της απόφασης που είχε λάβει ήδη από το τέλος Αυγούστου προχωράει η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) όπως έγραψε το dikastiko.gr  Πρακτικά, αυτό συνεπάγεται πως «από την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 έως και Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021, θα πραγματοποιηθούν δίωρες Διακοπές Εργασιών (09:00-11:00) σε όλα τα Δικαστήρια της χώρας (με εξαίρεση τα Δικαστήρια της Αθήνας, ειδικά για την Τετάρτη 15/9/2021, που η δίωρη διακοπή θα γίνει από 13:00-15:00, λόγω προγραμματισμένης Γ.Σ. του Συλλόγου)».

Όπως αναφερόταν στην απόφαση της ΟΔΥΕ θα υπήρχε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του κλάδου από 1 Σεπτεμβρίου 2021 (με την λήξη των δικαστικών διακοπών) με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και θα ακολουθούσαν οι στάσεις εργασίας. “Έμφραγμα” στα δικαστήρια: Σε κινητοποιήσεις οι δικαστικοί υπάλληλοι

«Δυστυχώς η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, δεν δείχνουν να αντιλαμβάνονται, την σοβαρότητα της κατάστασης και των προβλημάτων στο χώρο των Δικαστηρίων. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι συνεχώς εδώ και δύο χρόνια δεν έχουμε σταματήσει να τους τα θυμίζουμε και να τα  αναδεικνύουμε με κάθε τρόπο, με αποκορύφωμα την ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ απευθυνόμενη μέσω του Υπουργού Δικαιοσύνης προς την κυβέρνηση, στην αρχή του καλοκαιριού, η οποία δημοσιοποιήθηκε προς όλους τους πολιτικούς φορείς (πρωθυπουργό, πολιτικά κόμματα, ΜΜΕ)» δεν βρήκαν όπως λένε ανταπόκριση.

«Απ΄ ότι φαίνεται όμως, η άμεση απάντηση του υπουργού στο μακρύ κατάλογο των ερωτημάτων που του θέταμε με την επιστολή αυτή, ήταν η απόφασή του να χορηγήσει σε έναν περιορισμένο αριθμό δικαστικών υπαλλήλων, υπερωρίες-φιλοδώρημα, ενώ δεν έχει πράξει «απολύτως τίποτα», για το πολύ μεγάλο θέμα της υποστελέχωσης των δικαστικών υπηρεσιών. Έτσι, η στάση της κυβέρνησης όλο αυτό το διάστημα επιβεβαιώνει πλήρως όλα όσα της καταλογίζουμε με την επιστολή μας» τονίζει η ΟΔΥΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρει σε ανακοίνωσή της, επιβεβαιώνει την προηγούμενη απόφασή της και από Δευτέρα 13/9/2021 έως και Παρασκευή 17/9/2021, θα πραγματοποιηθούν δίωρες Διακοπές Εργασιών (09:00-11:00) σε όλα τα Δικαστήρια της χώρας (με εξαίρεση τα Δικαστήρια της Αθήνας, ειδικά για την Τετάρτη 15/9/2021, που η δίωρη διακοπή θα γίνει από 13:00-15:00, λόγω προγραμματισμένης Γ.Σ. του Συλλόγου). “Έμφραγμα” στα δικαστήρια: Σε κινητοποιήσεις οι δικαστικοί υπάλληλοι

Τα 8 αιτήματα της ΟΔΥΕ

Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία «διεκδικούμε τα αυτονόητα, διεκδικούμε το δίκιο μας, μέσα στο χώρο της Δικαιοσύνης που με συνέπεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης υπηρετούμε τόσα χρόνια».

Και η ΟΔΥΕ καταλήγει: «Αυτά είναι μόνο η αρχή. Η ΟΔΥΕ με διαρκείς συμμετοχικές διαδικασίες ενημέρωσης, μέσα από τα θεσμοθετημένα όργανά της και τους πρωτοβάθμιους συλλόγους-μέλη της, θα συνεχίσει και θα στηρίξει τις μορφές αγώνα που κάθε φορά θα αποφασίζονται για:

1) ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΔΩΝ.

2) ΕΠΑΝΑΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ.

3) ΠΛΗΡΩΜΗ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ και κατά τρόπο που δεν υποτιμά την προσφορά και την αξιοπρέπειά τους.

4) ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ του πρώην Ταμείου Αρωγής, για την ενίσχυση Δικαστικών Υπαλλήλων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. “Έμφραγμα” στα δικαστήρια: Σε κινητοποιήσεις οι δικαστικοί υπάλληλοι

5) ΑΥΞΗΣΗ (τουλάχιστον διπλασιασμό) ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ, για να μπορούν να ανταποκρίνονται χωρίς προσωπικό κόστος στις ανάγκες των καθηκόντων τους.

6) ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ, που προβλέπει ο νέος Κώδικας Δικαστικών Υπαλλήλων.

7) ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.

8) ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ (κτηριακές εγκαταστάσεις, νέες τεχνολογίες).

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ