Πέμπτη 09 Φεβρουαρίου 2023

ΕΜΠ: Επεισόδιο σε βάρος καθηγητή – Ομάδα ατόμων εμπόδισε το μάθημα και τον ανάγκασε να φύγει από την αίθουσα

Αιτία για το γεγονός είναι η διεξαγωγή (ηλεκτρονικά) των εκλογών που προβλέπει ο νέος νόμος για τα ΑΕΙ για την ανάδειξη εκπροσώπων φοιτητών στα όργανα  διοίκησης των Σχολών κάθε ιδρύματος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΕΜΠ: Επεισόδιο σε βάρος καθηγητή – Ομάδα ατόμων εμπόδισε το μάθημα και τον ανάγκασε να φύγει από την αίθουσα EUROKINISSI

Σοβαρό επεισόδιο σε βάρος καθηγητή της σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΣΕΜΦΕ), του ΕΜΠ σημειώθηκε όταν ομάδα ατόμων ανάμεσά τους και φοιτητές τον εμποδισαν να κάνει μάθημα και να τον ανάγκασαν να αποχωρήσει από την αίθουσα.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, το επεισόδιο οδήγησε τη Γενική Συνέλευση της Σχολής, να αποφασίσει την  αναστολή λειτουργίας της ΣΕΜΦΕ για 48 ώρες (από την Πέμπτη 12/01 έως και την Παρασκευή 13/01), ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας των διδασκόντων ενάντια στις βάρβαρες αυτές πρακτικές και εξουσιοδοτεί τον Κοσμήτορα της Σχολής να προβεί σε όλες τις εκ μέρους του προβλεπόμενες από το νομικό πλαίσιο ενέργειες.

Ο κοσμήτορας της σχολής καθηγητής Σταύρος Κουρκουλής κατήγγειλε το γεγονός αναφέροντας και τα ονόματα δυο εκ των φοιτητών, που τον απείλησαν και τον εμπόδισαν όπως λέει να πραγματοποιήσει το προγραμματισμένο για το δίωρο 12:45-14:30 μάθημα Μηχανικής ΙΙΙ, και τον ανάγκασαν να αποχωρήσει από την Αίθουσα. Αιτία για ο απαράδεκτο αυτό γεγονός είναι η διεξαγωγή (ηλεκτρονικά) των εκλογών που προβλέπει ο νέος νόμος για τα ΑΕΙ για την ανάδειξη εκπροσώπων φοιτητών στα όργανα  διοίκησης των Σχολών κάθε ιδρύματος. Η παραπάνω σχολή είναι η μόνη, που κατάφερε να «κατεβάσει» εκπροσώπους φοιτητών αφού σε όλες τις υπόλοιπες σχολές του ΕΜΠ δεν υπήρξαν υποψήφιοι και προφανώς πυροδότησε τις «άγριες» ενέργειες των φοιτητών σε βάρος του καθηγητή τους καθώς όπως είναι γνωστό η φοιτητική κοινότητα αντιδρά στη συγκεκριμένη διάταξη του νόμου.

Επεισόδιο σε βάρος καθηγητή του ΕΜΠ

EUROKINISSI

Επεισόδιο σε βάρος καθηγητή του ΕΜΠ: Η ανακοίνωση της σχολής

Η Γενική Συνέλευση της Σχολής ΕΜΦΕ, κατά την έκτακτη συνεδρίασή της στις 11 Ιανουαρίου 2023, καταδικάζει απερίφραστα τα γεγονότα της 10ης Ιανουαρίου 2023, κατά τα οποία ομάδα ατόμων, μεταξύ των οποίων και ελάχιστοι σπουδαστές της Σχολής ΕΜΦΕ, με επικεφαλής το σπουδαστή κύριο …..  δεν επέτρεψαν στον Καθηγητή Σταύρο Κουρκουλή και Κοσμήτορα της Σχολής ΕΜΦΕ, να πραγματοποιήσει το προγραμματισμένο για το δίωρο 12:45-14:30 μάθημα Μηχανικής ΙΙΙ, και τον ανάγκασαν να αποχωρήσει από την Αίθουσα Διδασκαλίας. Επίσης καταδικάζει απερίφραστα τη βάναυση και απειλητική συμπεριφορά που επέδειξαν άτομα της ομάδας αυτής, κατά την αποχώρηση του κ. Κουρκουλή από την αίθουσα διδασκαλίας, πρωτοστατούντος του σπουδαστή της ΣΕΜΦΕ κύριο ……,  ο οποίος απείλησε τον κ. Κουρκουλή και τον εξύβρισε σκαιότατα με χυδαίες εκφράσεις. Οι συγκεκριμένες καθ’ υποτροπήν συμπεριφορές είναι απολύτως απαράδεκτες, συνιστούν σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές. Η Γενική Συνέλευση της Σχολής αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας της ΣΕΜΦΕ για 48 ώρες (από την Πέμπτη 12/01 έως και την Παρασκευή 13/01), ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας των διδασκόντων ενάντια στις βάρβαρες αυτές πρακτικές και εξουσιοδοτεί τον Κοσμήτορα της Σχολής να προβεί σε όλες τις εκ μέρους του προβλεπόμενες από το νομικό πλαίσιο ενέργειες.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ ας ασχοληθεί και με τα προβλήματα που η ασυλλόγιστη νομοθέτησή του επέτεινε

Με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια της 10ης Ιανουαρίου 2023 στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών – ΣΕΜΦΕ του ΕΜΠ, όπου ομάδα ατόμων, μεταξύ των οποίων και ελάχιστοι σπουδαστές της Σχολής, εμπόδισαν τον Καθηγητή και Κοσμήτορα της Σχολής να πραγματοποιήσει το προγραμματισμένο μάθημα, εξαναγκάζοντάς τον σε αποχώρηση από την Αίθουσα Διδασκαλίας, η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Η Πανεπιστημιακή Κοινότητα, παρά τις δυσκολίες που καθημερινά αντιμετωπίζει, καταβάλλει κάθε προσπάθεια να επαναφέρει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο στη θέση που αξίζει να έχει κάθε σύγχρονο ΑΕΙ. Η απειλητική και υβριστική συμπεριφορά μεμονωμένων ομάδων αντιμετωπίζεται από την προσήλωση και το σθένος της ίδιας της πανεπιστημιακής κοινότητας .Το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας εμμένει να αυτοθαυμάζεται, με εξαγγελίες για ειδικό σώμα πανεπιστημιακής αστυνομίας, που όταν χρειάζεται, απουσιάζει και όταν η παρουσία του είναι εντελώς περιττή και επιζήμια, θα αναλώνεται σε επίδειξη ισχύος. Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ αφού βρίσκει χρόνο για προεκλογικές επισκέψεις και εξαγγελίες, ας ασχοληθεί και με τα προβλήματα που η ασυλλόγιστη νομοθέτησή του επέτεινε.Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγή :Καταδικάζει απερίφραστα τέτοιες ανάρμοστες και βίαιες συμπεριφορές από όπου κι αν προέρχονται .Βρίσκεται στο πλευρό της ακαδημαϊκής κοινότητας. Στηρίζει το δύσκολο έργο των πανεπιστημιακών δασκάλων και καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να ενδιαφερθεί ουσιαστικά για τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά το Ελληνικό Πανεπιστήμιο».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ