Έμποροι: Σήκωσαν ρολά με μαύρα πανιά στη Θεσσαλονίκη – Κηδειόχαρτα και μαύρες σημαίες στην Πάτρα – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη από νωρίς το πρωί οι καταστηματάρχες βρέθηκαν στα μαγαζιά τους, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, ενώ την ίδια ώρα οι συνάδελφοί τους στην υπόλοιπη χώρα, σήκωσαν σήμερα ρολά.  

NEWSROOM
Έμποροι: Σήκωσαν ρολά με μαύρα πανιά στη Θεσσαλονίκη – Κηδειόχαρτα και μαύρες σημαίες στην Πάτρα – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

“Στο πόδι” βρίσκονται οι έμποροι σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, όπου παραμένουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα μέχρι και τις 12 Απριλίου, σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης και μετά από εισήγηση των λοιμωξιολόγων.

Σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη από νωρίς το πρωί οι καταστηματάρχες βρέθηκαν στα μαγαζιά τους, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, ενώ την ίδια ώρα, οι συνάδελφοί τους στην υπόλοιπη χώρα, σήκωσαν σήμερα ρολά. 

Στην Πολίχνη της Θεσσαλονίκης, οι καταστηματάρχες άνοιξαν τα μαγαζιά τους συμβολικά, χωρίς να εξυπηρετούν πελάτες και σήκωσαν μαύρα πανιά.

Παράλληλα, έχουν αναρτήσει χαρτόνια, στα οποία αναγράφουν «ενώ σας πληρώνουμε, την πληρώνουμε», «βάλαμε πλάτη και μας γυρίσατε την πλάτη» κι άναψαν τα φώτα στις βιτρίνες τους, ενώ κάποιοι σήκωσαν τα ρολά κι άνοιξαν τις πόρτες.

Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες, αυτό θα γίνεται όλη την εβδομάδα ή μέχρι να πάρει πίσω την απόφαση η κυβέρνηση.

Η εκπρόσωπος των καταστηματαρχών Ιφιγένεια Τοσίδου, δήλωσε ότι οι έμποροι θα μελετήσουν τις ανακοινώσεις του υπουργού οικονομικών και στη συνέχεια θα καθορίσουν τη στάση τους.

Δήμαρχος: Μικρά τα ποσά ενίσχυσης – Να αναθεωρήσει η κυβέρνηση

Στο πλευρό των εμπόρων τάσσεται μάλιστα και ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτριος Δεμουρτζίδης, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο της διαμαρτυρίας, μίλησε με τους επιχειρηματίες και δήλωσε πως τα ποσά που ανακοινώθηκαν για την ενίσχυσή τους είναι μικρά.

Ιδια εικόνα και στην Πάτρα, όπου οι έμποροι άνοιξαν τα μαγαζιά τους το πρωί της Δευτέρας χωρίς όμως να εξυπηρετούν πελάτες.

Οι επαγγελματίες της Πάτρας κατέληξαν στην απόφαση να βρεθούν όλοι κανονικά στα καταστήματά τους από τις 9:00 χωρίς προσωπικό, να έχουν τα φώτα και τις πόρτες τους ανοιχτές χωρίς όμως να εξυπηρετούν κόσμο.

Παράλληλα ανάρτησαν το κηδειόχαρτο που δημιούργησε ο Σύλλογος και τοποθέτησαν μαύρες σημαίες.

DIKASTIKO.GR, με πληροφορίες από ThessToday.gr – thebest.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr