Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Ένα θαύμα , μόλις 3.100 γραμμαρίων, στο Καρά Τεπέ

Ύστερα από μια δύσκολη γέννα, με τη συνδρομή των Γιατρών του Κόσμου, το κοριτσάκι υγιέστατο και βάρους 3.100 γραμμαρίων, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τη μητέρα του.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ένα  θαύμα , μόλις 3.100 γραμμαρίων, στο Καρά Τεπέ

Είναι το πρώτο μωράκι που γεννιέται στον νέο καταυλισμό, μία αχτίδα ελπίδας μέσα στις λάσπες.

Μια ξεχωριστή μέρα

«Μια ξεχωριστή μέρα είναι σήμερα, γιατί το παιδικό κλάμα που ακούστηκε έκανε τις καρδιές μας να χτυπήσουν πιο δυνατά! Το πρώτο μωρό γεννήθηκε στη νέα προσωρινή δομή υποδοχής στο Μαυροβούνι (Καρά Τεπέ) της Λέσβου. Εκεί που βρέθηκαν άνθρωποι αναζητώντας την ελπίδα για ασφαλή ζωή, η ομάδα μας βοήθησε να έρθει στον κόσμο με ασφάλεια ένα μωράκι. Και όλοι μας, θα φροντίσουμε για το μέλλον του. Γιατί το μέλλον ανήκει στα παιδιά. Σε όλα τα παιδιά. Όλου του κόσμου!» ανέφεραν οι Γιατροί του Κόσμου.

Μία δύσκολη γέννα

Η ιστοσελίδα «Στο Νησί» μίλησε με τους δύο γιατρούς που συνεισέφεραν για να έρθει στον κόσμο το παιδί, οι οποίοι έκαναν λόγο για μια δύσκολη γέννα.

Ο παθολόγος του ΕΟΔΥ Νάσος Γαλής αναφέρει ότι η μητέρα του είχε την απαραίτητη διαστολή και έπρεπε να γεννήσει άμεσα.

Στο πλευρό της μάνας από το Αφγανιστάν ήρθε η πολύπειρη γυναικολόγος – μαιευτήρας των Γιατρών του Κόσμου, Ερμίνια Δαλακλή.

«Η διαστολή της ήταν τέλεια, καλέσαμε το ΕΚΑΒ, αλλά έπρεπε να γεννήσει εκείνη την ώρα και είχα διαπιστώσει ότι υπήρχαν πολλές περιτυλίξεις του ομφάλιου λώρου. Αλλά εντάξει, έχω ξεγεννήσει και κάμποσα παιδιά», λέει η γιατρός.

Το κοριτσάκι υγιέστατο, βάρους 3.100 γραμμαρίων, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τη μητέρα του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ