Σάββατο 28 Μαϊου 2022

Ένας ομοφυλόφιλος μήνυσε εταιρεία που του μείωσε το μισθό ώστε να εξισωθεί με των άλλων γυναικών στο γραφείο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ένας ομοφυλόφιλος μήνυσε εταιρεία που του μείωσε το μισθό ώστε να εξισωθεί με των άλλων γυναικών στο γραφείο

Μήνυση σε εταιρεία στη Νέα Υόρκη στην οποία εργαζόταν κατέθεσε ο ομοφυλόφιλος Γουέσλεϊ Γουερνέκε γιατί όπως αναφέρει στο κείμενο του μείωσαν το μισθό στο μισό προκειμένου να είναι ίδιος «με των άλλων γυναικών στο γραφείο». Κατηγορεί την εργοδοσία για διακρίσεις ενώ υποστηρίζει ότι στόχος τους ήταν η υποβάθμισή του από τη στιγμή που έμαθαν ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Περιγράφει ότι μια εβδομάδα μετά την πρόσληψή του, οι συνάδελφοί του άρχισαν να σχολιάζουν το «κοριτσίστικο» δαχτυλίδι αρραβώνων του προσθέτοντας ότι όταν τον ρώτησαν αν φοράει το ίδιο η γυναίκα του εκείνος απάντησε ότι το φοράει ο σύντροφός του, Έβαν. Υποστηρίζει ότι από εκεί και πέρα όλα άλλαξαν καθώς άρχισαν να τον αποκλείουν από συναντήσεις και εξόδους μετά τη δουλειά.

Σαν επιστέγασμα, όταν κάλεσε στο γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου για ενημέρωση, του ανακοίνωσαν ότι ο μισθός του μειώθηκε πάνω από 50%, από τα 145.000 δολάρια στα 70.000 δολάρια.

«Δεν μπορούσα να κοιμηθώ το βράδυ με τη σκέψη ότι πληρωνόσουν περισσότερα από τις άλλα θηλυκά στο γραφείο» φέρεται να είπε, μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στον Γουερνέκε.

Ο δυσαρεστημένος υπάλληλος γράφει, επίσης, στη μήνυσή του ότι τελικά ο μισθός του μειώθηκε στα 58.000 δολάρια.

Οι δικηγόροι της εναγόμενης εταιρείας, πάντως, μιλώντας στο NBC χαρακτήρισαν «αβάσιμους» τους ισχυρισμούς του Γουερνέκε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ