Παρασκευή 09 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

ΕνΔΕ: Υπό κατάθεση το σχέδιο νόμου για τις οργανικές θέσεις και τις μισθολογικές ωριμάνσεις

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΕνΔΕ: Υπό κατάθεση το σχέδιο νόμου για τις οργανικές θέσεις και τις μισθολογικές ωριμάνσεις

Εντός των επόμενων ημερών κατατίθεται στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης που ικανοποιεί δύο βασικά αιτήματα της Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

«Αρχικά αυξάνει κατά 65 τις οργανικές θέσεις δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και στους δύο βαθμούς δικαιοδοσίας. Το αίτημα αυτό υπενθυμίζουμε ότι υποβλήθηκε από την Ένωση τον περασμένο Ιούνιο ενόψει της ψήφισης των νέων Ποινικών Κωδίκων και έλαβε την μορφή ΠΝΠ η οποία ωστόσο δεν κυρώθηκε από την επόμενη Βουλή.

Επανυποβλήθηκε στη συνάντηση με το νέο Υπουργό Δικαιοσύνης στις 30 Ιουλίου και εκ νέου με το υπ’ αριθμό πρωτ. 468/30-10-2019 αίτημα προς τον κ. Υπουργό με την αναλυτική παράθεση των θέσεων που απαιτούνται ανά βαθμό και δικαιοδοσία. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης δημόσια εξήγγειλε την ικανοποίηση του αιτήματός μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο στις 28 Νοεμβρίου και στη συνέχεια στη Γενική Συνέλευση της Ένωσής μας στις 14 Δεκεμβρίου 2019. Μεσολάβησε η διατύπωση γνώμης του Αρείου Πάγου αναφορικά με τον τρόπο κατανομής των θέσεων. Θεωρούμε θετική εξέλιξη την αύξηση των οργανικών θέσεων, που θα βοηθήσει στην επιτάχυνση του ρυθμού εκδίκασης των υποθέσεων και αποτελεί δικαίωση των πολύμηνων αγώνων που δόθηκαν από το Προεδρείο. Ο χρόνος υλοποίησης ωστόσο των παραπάνω θέσεων θα πρέπει να είναι άμεσος με ανάλογη αύξηση του αριθμού των εισακτέων στην τρέχουσα σειρά της ΕΣΔΙ.

Κατά δεύτερον προσδοκούμε ότι θα επιλύσει την εκκρεμότητα με τις μισθολογικές ωριμάνσεις και τα χρονοεπιδόματα των ετών 2017-2018. Μετά την συνάντηση των Προέδρων των Δικαστικών Ενώσεων με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη στις 6 Νοεμβρίου 2019 ενημερώσαμε τους συναδέλφους για την πρόθεση της Κυβέρνησης να επιλυθεί το ζήτημα με καταβολή όλων των οφειλομένων ποσών εντός του Ιανουαρίου 2021. Αίρεται με τον τρόπο αυτό μια αδικία σε βάρος των δικαστικών λειτουργών και αποκαθίσταται η νομιμότητα χωρίς την ανάγκη προσφυγής στα Δικαστήρια».

Πηγή: dikastis.blogspot.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ