Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου 2023

Ενδοοικογενειακή βία: Έκρηξη βίας στα σπίτια της καραντίνας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ενδοοικογενειακή βία: Έκρηξη βίας στα σπίτια της καραντίνας

Μια έκρηξη ενδοοικογενειακής βίας στην καραντίνα  περιγράφουν τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη Βουλή, στην πρώτη συνεδρίαση της Ειδική Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που έγινε τον Μάιο.

προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της εκστρατείας κατά της ενδοοικογενειακής βίας στη διάρκεια της καραντίνας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Τα στοιχεία αποκάλυψε στην ενημέρωσή της για τα αποτελέσματα της εκστρατείας κατά της ενδοοικογενειακής βίας στη διάρκεια της καραντίνας, η Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα:

Τον Απρίλιο στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγράφηκαν 1.769 κλήσεις, από τις οποίες:

  • οι 1.070 αφορούσαν καταγγελίες βίας,
  • οι 648 αφορούσαν ενδοοικογενειακή βία κατά των γυναικών, -οι 420 από σύζυγο, 28 από πρώην σύζυγο, 64 από σύντροφο και 28 από πρώην σύντροφο,
  • 28 από πατέρα, 20 από μητέρα,19 από αδελφό ή αδελφή, 77 από τέκνο.

Οι υπόλοιπες κλήσεις αφορούσαν βία από άλλα πρόσωπα.

Σημείωσε ακόμη ότι επτά στις δέκα περιπτώσεις την καταγγελία έκαναν τα ίδια τα θύματα.

 Τον Μάρτιο

Τον Μάρτιο υπήρξαν 325 καταγγελίες για περιστατικά βίας, από τις 454 κλήσεις στον πενταψήφιο αριθμό καταγγελιών, με περιστατικά βίας κατά γυναικών από σύζυγο και σύντροφο να είναι 135 και 23 αντίστοιχα και οι υπόλοιπες να αφορούν πρώην συζύγους και συντρόφους, γονείς, μέλη οικογένειας ή τρίτα πρόσωπα.

Παρατήρησε ότι σε κάθε περίοδο, όταν η οικογένεια συνευρίσκεται για παρατεταμένο χρόνο εντός της οικίας, αυξάνονται τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Επίσης ενημέρωσε για την κατάσταση στους ξενώνες φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών, σημειώνοντας ότι 41 περιπτώσεις κακοποιημένων γυναικών ζήτησαν φιλοξενία, ενώ υπάρχουν 204 κενές θέσεις από τις συνολικά 405 υφιστάμενες σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ