Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Ενεργειακή κρίση: Νέα μέτρα για την ελάφρυνση των νοικοκυριών ανακοινώνονται αύριο

Τι θα ανακοινώσει αύριο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ενεργειακή κρίση: Νέα μέτρα για την ελάφρυνση των νοικοκυριών ανακοινώνονται αύριο eurokinissi

Ενεργειακή κρίση: Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, θα ανακοινώσει στις 10 το πρωί της Παρασκευής, τα νέα μέτρα στήριξης που αποφάσισε η κυβέρνηση για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, λόγω των ανατιμήσεων που προκαλεί η διεθνής ενεργειακή κρίση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται η «Ναυτεμπορική», οι παρεμβάσεις που αποφασίστηκαν προβλέπουν για τα νοικοκυριά την παροχή επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος, όπως έγινε και το τελευταίο τετράμηνο του 2021.

Όμως αυτή τη φορά το μέτρο θα εφαρμοσθεί στοχευμένα. Βασικό κριτήριο για τον προσδιορισμό των δικαιούχων της επιδότησης θα είναι αν το ακίνητο αποτελεί κύρια κατοικία.

Για τις επιχειρήσεις σε πρώτο στάδιο η ελάφρυνση θα καλύψει όλες τις κατηγορίες  (χαμηλή, μέση και υψηλή τάση) και θα έχει τη μορφή επιδότησης  ποσοστού της κατανάλωσης.

Το ποσό της ενίσχυσης θα αναπροσαρμόζεται σε μηνιαία βάση, βάσει της χονδρεμπορικής  τιμής. Σημειώνεται ότι από τις αρχές του 2022 θα τεθεί σε εφαρμογή ο μηχανισμός αυτόματου υπολογισμού της επιδότησης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ