Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Ενοχή για δύο κακουργήματα στον πρώην δήμαρχο Κύμης- Αλιβερίου – Τι προβλέπει η εισαγγελική πρόταση

Κατηγορείται για μια σειρά παράνομων πράξεων που αφορούν πληρωμές για ανύπαρκτα έργα, για ουδέποτε παραληφθέντα υλικά και έκτακτες επιχορηγήσεις.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ενοχή για δύο κακουργήματα στον πρώην δήμαρχο Κύμης- Αλιβερίου – Τι προβλέπει η εισαγγελική πρόταση freepik

Στο ύψος των 554.000 ευρώ φέρεται να ανέρχεται η ζημία για τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο πρώην δήμαρχος Κύμης- Αλιβερίου, με την εισαγγελική πρόταση να τάσσεται υπέρ της καταδίκης του.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Χαλκίδας προτείνει την ενοχή του, σε μία δίκη που διήρκεσε ένα έτος και αφορά εκτεταμένα φαινόμενα διαφθοράς και κακοδιαχείρισης στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, πρόκειται αφενός για πληρωμή ανύπαρκτων έργων στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης συνολικού ποσού 297.000 ευρώ και αφετέρου, για παράνομες έκτακτες επιχορηγήσεις συνολικού ποσού 257.000 ευρώ.

Την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του πρώην δημάρχου για απιστία κατ΄ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος για δύο περιπτώσεις, διατηρώντας ωστόσο αμφιβολίες για τις υπόλοιπες.

Ο πρώην δήμαρχος εμφανίζεται να κατηγορείται για μια σειρά παράνομων πράξεων που αφορούν πληρωμές  για ανύπαρκτα έργα, για ουδέποτε παραληφθέντα υλικά, ακόμη και για έκτακτες επιχορηγήσεις.

Για τους συγκατηγορούμενους του (μέλη επιτροπών παραλαβής έργων, κ.λπ.) η εισαγγελέας ανέφερε μεν ότι τελέστηκαν οι  πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται,  πρότεινε όμως την απαλλαγή τους λόγω έλλειψης δόλου ή επειδή οι πράξεις τους λόγω ποσού μετατράπηκαν σε πλημμελήματα και  επήλθε παραγραφή.

Πρώην δήμαρχος Κύμης- Αλιβερίου

FREEPIK

Πρώην δήμαρχος Κύμης- Αλιβερίου: Καταγγέλλει πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από τις κατηγορίες

Στο πλαίσιο της δικαστικής διαδικασίας, ο δήμος είχε δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας και προσκόμισε στο δικαστήριο βεβαίωση από την οποία προκύπτει η νόθευση επίσημου πρωτοκόλλου του Δήμου τον Αύγουστο του 2014, λίγες ημέρες πριν το τέλος της δημαρχιακής του θητείας.

Όπως ανέφερε, με τη νόθευση αυτή προγενέστεροι αριθμοί πρωτοκόλλου που είχαν δοθεί σε διάφορα άσχετα έγγραφα, τέθηκαν σε έγγραφα τα οποία επικαλέστηκε κατά την υπεράσπισή του. Τη βεβαίωση αυτή του Δήμου  επικαλέστηκε, εκτός των άλλων και η εισαγγελέας στην πρότασή της.

Από την πλευρά του, ο πρώην δήμαρχος στην απολογία του υποστήριξε ότι είναι αθώος και ότι οι καταγγελίες εναντίον του έγιναν για πολιτικές σκοπιμότητες.

Σε βάρος του φέρεται να εκκρεμούν, πάντως και άλλες υποθέσεις, μία εκ των οποίων για ανακριβή δήλωση και παράλειψη δήλωσης πόθεν έσχες  με σκοπό την απόκρυψη περιουσίας άνω των 300.000 ευρώ, ενώ έχει ήδη αθωωθεί για άλλες σε βάρος του κατηγορίες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ