Ένοχος καθηγητής Γυμνασίου για παραβίαση μέτρων COVID-19
10μηνη φυλάκιση με αναστολή.

Καθηγητής Γυμνασίου καταδικάστηκε σε 10μηνη φυλάκιση, με 3ετή αναστολή, επειδή πήγε στο σχολείο τον Δεκέμβριο του 2021, εν μέσω των μέτρων για τον κορονοϊό, χωρίς να προσκομίσει δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), όπως υποχρεούνταν, στην πλατφόρμα «edupass.gov.gr».
Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώπιον του οποίου δικάστηκε η υπόθεση, τον έκρινε ένοχο για διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας, ενώ ο κατηγορούμενος εκπαιδευτικός δεν προσήλθε στο ακροατήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο.
«Η ΚΥΑ έλεγε ότι απαγορεύεται να εισέλθει στο σχολείο. Εκείνος όμως ανέβηκε στην αίθουσα των καθηγητών και δεν έφευγε, αναγκάστηκα να καλέσω την αστυνομία» ανέφερε συνάδελφός του που εξετάστηκε ως μάρτυρας.
Όπως κατέθεσε η ίδια, ο κατηγορούμενος είχε νοσήσει το προηγούμενο διάστημα αλλά όταν επανήλθε στο σχολείο δεν έκανε τη σχετική δήλωση στην πλατφόρμα. «Ήμασταν υπεύθυνοι για 250 παιδιά. Δεν μπορούσε να διδάξει χωρίς να δηλώσει το αρνητικό τεστ» πρόσθεσε η μάρτυρας.
Αναπτύσσοντας τους ισχυρισμούς του ο εκπαιδευτικός, μέσω του δικηγόρου του, ανέφερε ότι είχε νοσήσει την 1η Νοεμβρίου 2021, κάτι που γνώριζε η υπηρεσία του, καθώς έλαβε σχετική άδεια.
Εξήγησε, δε, ότι διαβάζοντας την υπουργική απόφαση που ίσχυε τότε, κατάλαβε ότι η διενέργεια εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορονοϊό γίνεται από εκπαιδευτικούς που δεν προσκομίζουν βεβαίωση νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου.
Όπως έγινε γνωστό, σε βάρος του είχε επιβληθεί από την αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης διοικητικό μέτρο αναστολής καθηκόντων χωρίς καταβολή αποδοχών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο Αυτόφωρο 32χρονος για σεξουαλική παρενόχληση τριών γυναικών στο Αιγάλεω Εκδήλωση στον ΔΣΑ: «Τροποποιήσεις στον ΚΠολΔ & Τεχνητή Νοημοσύνη στην Πράξη» Συνέδριο “Δικαιοσύνη: Θεμέλιο Ανάπτυξης & Ευημερίας”: Πάνω από 50 ομιλητές – Θεσμοί, φορείς και πανεπιστημιακή κοινότητα σε κοινό βήμα – ΔΕΙΤΕ LIVE Η Δικαιοσύνη σε διάλογο: Δικαστική εξουσία, κοινωνικοί φορείς, επιχειρήσεις, νομική και ακαδημαϊκή κοινότητα καταθέτουν προτάσειςΑκολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr