Παρασκευή 01 Ιουλίου 2022

Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων: Plexiglass σε γραφεία και ακροατήρια – Αστυνομία και Δημοτική αστυνομία για την τήρηση των μέτρων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων: Plexiglass σε γραφεία και ακροατήρια – Αστυνομία και Δημοτική αστυνομία για την τήρηση των μέτρων

Την αποδοχή εκ μέρους του υπουργείου Δικαιοσύνης των αιτημάτων των δικαστών για τα μέτρα ασφαλείας , επισημαίνει η Ενωση Δικαστών Εισαγγελέων. Συγκεκριμένα αναφέρεται στα αιτήματα για:

Τοποθέτηση plexiglass σε γραφεία και ακροατήρια, την διαμόρφωση των αιθουσών ώστε να υπάρχει απόσταση τριών (3) μέτρων μεταξύ των διαδίκων, των συνηγόρων και των μελών του Δικαστηρίου, ενώ σε όσες περιπτώσεις αυτό δεν είναι εφικτό, μπορεί να ζητηθεί η τοποθέτηση προστατευτικών διαχωριστικών

-Την διάθεση αστυνομικών και δημοτικών αστυνομικών για την τηρηση των μέτρων.

Συγκεκριμένα:

«… Κατά τη συνεδρίαση της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης του Υπουργείου Δικαιοσύνης συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την τήρηση μέτρων προστασίας από την μετάδοση του κορωνοϊού (COVID-19) και οι προτάσεις της ΕΔΕ, που περιέχονται στα δύο επισυναπτόμενα έγγραφα (αριθ. πρωτοκόλλου 196/27.4.2020 και 204/4.5.2020).

    Αρχικά ικανοποιήθηκε το αίτημα της ΕΔΕ σχετικά με την τοποθέτηση προστατευτικών διαχωριστικών (plexiglass) σε γραφεία και ακροατήρια. Ειδικά σε σχέση με τα ακροατήρια προκρίθηκε από την Ομάδα ως λύση η διαμόρφωσή τους κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να υπάρχει απόσταση τριών (3) μέτρων μεταξύ των διαδίκων, των συνηγόρων και των μελών του Δικαστηρίου, ενώ σε όσες περιπτώσεις αυτό δεν είναι εφικτό, μπορεί να ζητηθεί η τοποθέτηση προστατευτικών διαχωριστικών. Για τις εργασίες που θα απαιτηθούν για τον σκοπό αυτό καλείται η Διοίκηση κάθε Δικαστηρίου και Εισαγγελίας να αποστείλει άμεσα σχετικό αίτημα μέσω του Εφετείου, στο οποίο υπάγεται. Οι τεχνικές προδιαγραφές των σχετικών κατασκευών και το κόστος τους (100 ευρώ ανά τ.μ., συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) καθορίζεται στην Εγκύκλιο 18.040/4.5.2020 του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που επισυνάπτεται.

    Σε σχέση με τη φύλαξη όλων των δικαστικών κτιρίων συζητήθηκε η σχετική πρόταση της ΕΔΕ και αποφασίστηκε να ζητηθεί από την ΕΛ.ΑΣ. και τις αρμόδιες κατά τόπους υπηρεσίες της Δημοτικής Αστυνομίας η συνδρομή για τη διάθεση προσωπικού που θα ελέγχει την πιστή τήρηση των μέτρων ασφαλείας που θα αποφασίζονται από τις Διοικήσεις των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών.

    Τέλος, ενημερωθήκαμε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης πρόκειται να παραλάβει μεγάλη ποσότητα απολυμαντικών υγρών, τα οποία θα διαθέσει σε όλες τις δικαστικές υπηρεσίες, ώστε να υπάρχει η απαραίτητη ποσότητα σε όλους τους χώρους που θα είναι προσιτοί στο κοινό».

Δείτε εδώ τις προτάσεις της ΕΔΕ και την Εγκύκλιο του Υπουργείου:

1η-προ-ταση-ΕΔΕ-αρ.πρωτ.-196-27-4-2020

2η-προ-ταση-ΕΔΕ-αρ.πρωτ.-204-4-5-2020

Εγκυ-κλιος-Υπ.-Δικ.-για-plexiglas

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ