Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2023

Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων: Ζητούν επισκεπτήρια με τους εντολείς τους στις φυλακές

Σε επιστολή της προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη η Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων υπογραμμίζει πως με τον τρόπο αυτό «καταργείται το δικαίωμα του κατηγορουμένου να έχει την αναγκαία επαφή και επικοινωνία με τον συνήγορο του

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων: Ζητούν επισκεπτήρια με τους εντολείς τους στις φυλακές

Στην απουσία συνηγόρων σε κατηγορούμενους, πολλοί εκ των οποίων βαρύνονται με σοβαρά αδικήματα, αναφέρεται η Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων.

Όπως καταγγέλλει λόγω των περιορισμών για την πανδημία έχουν καταργηθεί τα επισκεπτήρια των δικηγόρων σε κρατούμενους στον Κορυδαλλό και άλλες φυλακές καθώς τα επισκεπτήρια επιτρέπονται μία μόνον ημέρα πριν τη δίκη ή πολύ σπάνια κατόπιν ειδικής άδειας.

Σε επιστολή της προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη η Ένωση υπογραμμίζει πως με τον τρόπο αυτό «καταργείται το δικαίωμα του κατηγορουμένου να έχει την αναγκαία επαφή και επικοινωνία με τον συνήγορο του, ήτοι καταργείται το δικαίωμα του (κατά την ΕΣΔΑ) για δίκαια δίκη».

Επισημαίνεται όμως πως «οι ποινικές δίκες, που γίνονται ειδικά αυτή την περίοδο, είναι όλες σχεδόν, ιδιαίτερα σοβαρές και οι κατηγορούμενοι (για ανθρωποκτονίες, εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση, ληστείες, ναρκωτικά, απάτες, υπεξαιρέσεις  κλπ), αντιμετωπίζουν  (εκ του αρχικού πλαισίου) με πολυσέλιδες δικογραφίες, πολύ βαριές ποινές καθείρξεως».

Για το λόγο αυτό ζητάει «από τα συναρμόδια Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, να μεριμνήσουν άμεσα προκειμένου να υπάρχει ακώλυτα και ανεμπόδιστα η αναγκαία επαφή και επικοινωνία κάθε κρατούμενου κατηγορούμενου με τον συνήγορο του».

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ