Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

Εντείνονται οι έλεγχοι στην αγορά τροφίμων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εντείνονται οι έλεγχοι στην αγορά τροφίμων

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή του, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων εντείνει τους ελέγχους στην αγορά των τροφίμων, ειδικά την περίοδο του Πάσχα, οπότε οι παραδοσιακές διατροφικές συνήθειες οδηγούν σε αύξηση της ζήτησης και στην κατανάλωση συγκεκριμένων κατηγοριών τροφίμων, κυρίως ζωικής προέλευσης.

Η σωστή επιλογή τους, η έγκαιρη μεταφορά τους στο σπίτι και οι ορθοί χειρισμοί στη συντήρηση στο οικιακό ψυγείο και στο μαγείρεμα, αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για την αποφυγή αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία και στα οικονομικά συμφέροντα του καταναλωτή. Παράλληλα συμβάλλουν και στη διατήρηση των πλεονεκτημάτων της παραδοσιακής διατροφής με βάση τη μεσογειακή δίαιτα.

Ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας που έχει προστεθεί φέτος στις απαιτήσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας είναι η συλλογική ευθύνη.

Επιπρόσθετα, θα πρέπει να ακολουθούνται πιστά οι κατευθύνσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την τήρηση της απόστασης 2 μέτρων μεταξύ ατόμων, όταν οι καταναλωτές βρίσκονται σε σουπερμάρκετ ή υπαίθριες αγορές, η χρήση μάσκας όταν προβλέπεται βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ και η πραγματοποίηση των αγορών με προγραμματισμένο τρόπο βάσει λίστας, ώστε να ελαχιστοποιείται ο χρόνος παραμονής σε κοινόχρηστους χώρους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ