Πέμπτη 09 Φεβρουαρίου 2023

Εντοπίστηκε στην Ισπανία πλοίο ελληνικών συμφερόντων με 4,5 τόνους κοκαΐνης – 15 συλλήψεις – ΒΙΝΤΕΟ

Σημειώνεται πως οι τρεις τόνοι κοκαΐνης υπολογίζεται ότι θα έφταναν στην τιμή των 180 εκατομμυρίων ευρώ στη λιανική αγορά.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εντοπίστηκε στην Ισπανία πλοίο ελληνικών συμφερόντων με 4,5 τόνους κοκαΐνης – 15 συλλήψεις – ΒΙΝΤΕΟ Twitter

Μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης και συγκεκριμένα πάνω από 4 τόνους, σε φορτηγό πλοίο υπό ελληνική διαχείριση, φέρεται να εντόπισαν οι ισπανικές αρχές σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Καναρίων Νήσων.

Ειδικότερα, το Blume (κατασκευής 2005) ακινητοποιήθηκε την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, 193 ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Σάντα Κρουζ ντε Τενερίφε, την πρωτεύουσα των Καναρίων Νήσων, ανέφερε το Eldia es Tenerife και επιβεβαίωσε ο ιστότοπος Trade Winds.

Το πλοίο με σημαία Τόγκο φέρεται να έπλεε με απενεργοποιημένο το σήμα εντοπισμού AIS. Η τελευταία ενημέρωση έγινε στις 17 Ιανουαρίου. Το Blume είχε αναχωρήσει από το λιμάνι του Σάντος στη Βραζιλία, στις 20 Δεκεμβρίου.

Ακινητοποιήθηκε μετά από κοινή επιχείρηση της Αστυνομίας, και των τελωνειακών αρχών, κοντά στα Κανάρια Νησιά καθώς διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 4.5 τόνους κοκαΐνης.

Σημειώνεται πως αν και αρχικά υπολογίστηκε ότι επρόκειτο για 3 τόνους κοκαΐνης, αφού ζυγίστηκαν τα δέματα διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 4.5 τόνους- ενώ έπλεε από τις ακτές της Νότιας Αμερικής προς την Ευρώπη.

Ίχνη κοκαΐνης σε 5χρονο

FREEPIK

Μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης σε φορτηγό πλοίο: Συνελήφθησαν 15 άτομα

Σύμφωνα με το ισπανικό δημοσίευμα συνελήφθησαν συνολικά 15 άτομα μεταξύ των οποίων 2 από την Αλβανία και 13 από το Πακιστάν. Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε από πράκτορες της Μονάδας Ναρκωτικών και Οργανωμένου Εγκλήματος (Udyco) της Εθνικής Αστυνομίας της Santa Cruz de Tenerife, της Ομάδας Οργανωμένου Εγκλήματος (ECO-Canarias) της Πολιτικής Φρουράς και επαγγελματίες της φορολογικής διοίκησης, καθώς και από κεντρικές μονάδες των δυνάμεων ασφαλείας.

Διακίνηση ναρκωτικών

pixabay

Από το μεσημέρι της Πέμπτης, στο Dársena de Los Llanos στο λιμάνι της πρωτεύουσας της Τενερίφης, πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη επιχείρηση ασφαλείας, στην οποία συμμετείχαν πράκτορες από διάφορες μονάδες των δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας. Η ταυτοποίηση του σκάφους και οι άλλες διαδικασίες διήρκεσαν περισσότερες από πέντε ώρες στην αποβάθρα, καθώς οι σακούλες με την κοκαΐνη άρχισαν να ξεφορτώνονται με γερανό μετά τις 6:30 μ.μ.

Σημειώνεται πως οι τρεις τόνοι κοκαΐνης υπολογίζεται ότι θα έφταναν στην τιμή των 180 εκατομμυρίων ευρώ στη λιανική αγορά, αναφέρει το Eldia.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ