Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Επεισόδια στο Εφετείο: Για «οργανωμένο σχέδιο μπαχαλάκηδων» κάνει λόγο η αστυνομία – Δύο προσαγωγές

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επεισόδια στο Εφετείο: Για «οργανωμένο σχέδιο μπαχαλάκηδων» κάνει λόγο η αστυνομία – Δύο προσαγωγές

Οι περίπου 600 νεαροί έριξαν 150 μολότοφ, λίγα  λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Εφετείου Αθηνών, και ενώ η πολυπληθής συγκέντρωση των τουλάχιστον 20.000 ατόμων διαλυόταν, με τις αστυνομικές δυνάμεις να δέχονται επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα στη συμβολή των οδών Κ. Λουκάρεως και Λ. Αλεξάνδρας.

Το σχέδιο, λένε οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ, ήταν οργανωμένο. Σκοπός της επίθεσης ήταν η καταστροφή των οχημάτων της Αστυνομίας όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, τα οποία έφραζαν την πρόσβαση προς το Εφετείο με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές σε 10 υπηρεσιακά αυτοκίνητα της ΕΛ.ΑΣ.

Μάλιστα, η Ασφάλεια, δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν πέρα απο την καταστροφή των οχημάτων οι μπαχαλάκηδες είχαν σκοπό να φθάσουν μέχρι τον Άρειο Πάγο και το Εφετείο. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση αντλιών νερού υπό πίεση, ώστε να αποκρουσθεί η επίθεση όμως επειδή δεν υπήρξε υποχώρηση των επιτιθεμένων, έγινε περιορισμένη χρήση χημικών για τη διάλυσή τους. Παράλληλα συνεχίσθηκε η ρίψη νερού, ώστε να μειωθούν οι συνέπειες των χημικών για το συγκεντρωμένο πλήθος που αποχωρούσε.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία πραγματοποιήθηκαν δύο προσαγωγές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ