Σάββατο 04 Δεκεμβρίου 2021

Επεισόδια στο Μαρούσι: Πυροσβέστες καταγγέλλουν ότι ακρωτηριάστηκε συνάδελφός τους από κρότου-λάμψης

Οι εποχικοί πυροσβέστες, καταγγέλλουν μέσω το social media ότι συνάδελφός τους ακρωτηριάστηκε στο δάχτυλο από κρότου-λάμψης που έριξαν οι αστυνομικοί

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επεισόδια στο Μαρούσι: Πυροσβέστες καταγγέλλουν ότι ακρωτηριάστηκε συνάδελφός τους από κρότου-λάμψης

Επεισόδια στο Μαρούσι σημειώθηκαν την Παρασκευή στο ρεύμα της καθόδου της Λεωφόρου Κηφισίας στο ύψος του φάρου της Πολιτικής Προστασίας. Στο σημείο εποχικοί πυροσβέστες που διαμαρτύρονταν συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στη δημοσιότητα βγήκε μία καταγγελία για ακρωτηριασμό ενός εποχικού πυροσβέστη.

Επεισόδια στο Μαρούσι: Καταγγελία για ακρωτηριασμό

Οι εποχικοί πυροσβέστες, καταγγέλλουν μέσω το social media ότι συνάδελφός τους ακρωτηριάστηκε στο δάχτυλο από κρότου-λάμψης που έριξαν οι αστυνομικοί των ΜΑΤ.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, από μέλη του πανελλήνιου σωματείου συμβασιούχων πυροσβεστών, αναφέρουν ότι ένας πυροσβέστης έχει τραυματιστεί στην παλάμη του χεριού του και αυτή τη στιγμή χειρουργείται.

Πάντως στη σελίδα των εποχικών πυροσβεστών στο Facebook αναφέρεται συγκεκριμένα πως: Αυτό που έκανε σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει προηγούμενο. Επέμβαση των ΜΑΤ σε μια ειρηνική πορεία Πυροσβεστών. Ακρωτηριασμός στο δάχτυλο συναδέλφου εποχικού από κροτίδα ματατζιδων. Ο ανθελληνισμός σε όλο του το μεγαλείο. Αυτοί είναι που μας κυβερνούν. ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ”.

Το χρονικό

Οι διαδηλωτές ζήτησαν την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος και την άμεση αξιοποίηση των εποχικών τους συναδέλφων με κεντρικά συνθήματα «Ήρθε η ώρα να βγάλουμε τα μπεζ οι καταστροφές δεν είναι εποχικές», «στο πλάι σου πολίτη όταν μας χρειαστείς, ενίσχυση του Σώματος της Πυροσβεστικής» και «Εδώ και τώρα μονιμότητα».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αντιπροσωπεία διαδηλωτών ζήτησε να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για να συζητήσουν για τα αιτήματά τους. Εξερχόμενα από το κτίριο τα μέλη της αντιπροσωπείας δήλωσαν ότι είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά, όπου του παρέδωσαν το ψήφισμά τους. «Ο υφυπουργός μας είπε πώς θα μελετήσει το ψήφισμα, ωστόσο δεν μας έδωσε καμία απάντηση για τα αιτήματά μας», δήλωσαν τα μέλη της αντιπροσωπείας. Κηφισίας: Ένταση με πυροσβέστες και Αστυνομία – Έπεσαν χημικά – ΦΩΤΟ

Λίγο αργότερα οι διαδηλωτές έκλεισαν για λίγα λεπτά τα δύο ρεύματα της λεωφόρου Κηφισίας ωστόσο η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε σύντομα.

διαδηλωτών ζήτησε να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για να συζητήσουν για τα αιτήματά τους. Εξερχόμενα από το κτίριο τα μέλη της αντιπροσωπείας δήλωσαν ότι είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά, όπου του παρέδωσαν το ψήφισμά τους. «Ο υφυπουργός μας είπε πώς θα μελετήσει το ψήφισμα, ωστόσο δεν μας έδωσε καμία απάντηση για τα αιτήματά μας», δήλωσαν τα μέλη της αντιπροσωπείας. Κηφισίας

Λίγο αργότερα οι διαδηλωτές έκλεισαν για λίγα λεπτά τα δύο ρεύματα της λεωφόρου Κηφισίας ωστόσο η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε σύντομα.

Μετά τη 1:00 μμ, ένταση σημειώθηκε έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας όταν η Αστυνομία έκανε χρήση χημικών και ρίψη νερού με τον «ΑΙΑΝΤΑ» για να απομακρύνει τους διαδηλωτές και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία επί της Λεωφόρου Κηφισίας, ενώ η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.

«Λίγες μέρες μετά τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου δυστυχώς αναγκαζόμαστε από την πολιτική μας ηγεσία να κατέβουμε στους δρόμους και να διαδηλώσουμε. Τα αιτήματα μας είναι τα εξής: -Άμεση πληρωμή των οφειλομένων υπόλοιπων αδειών – Θεσμοθέτηση της πληρωμής της υπερεργασίας – Άμεση πρόσληψη προσωπικού, 24.000 συναδέλφων – Άμεση αξιοποίηση των εποχικών συναδέλφων», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών, Νικόλαος, Λαυράνος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ