Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Έπεσαν σοβάδες σε σχολική αίθουσα στην Καλαμάτα – Από θαύμα δεν τραυματίστηκαν μαθητές – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Ξεκόλλησαν σοβάδες από το ταβάνι και έπεσαν στις καρέκλες, τα θρανία και το πάτωμα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έπεσαν σοβάδες σε σχολική αίθουσα στην Καλαμάτα – Από θαύμα δεν τραυματίστηκαν μαθητές – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ MessiniaLive.gr

Ένα τρομακτικό περιστατικό συνέβη το πρωί της Δευτέρας στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα στο 1ο Γενικό Λύκειο της πόλης.

Σύμφωνα με το MessiniaLive.gr, ξεκόλλησαν σοβάδες από το ταβάνι και έπεσαν στις καρέκλες, τα θρανία και το πάτωμα. Ευτυχώς εκείνη την ώρα οι μαθητές βρίσκονταν σε διάλειμμα και δεν υπήρξε τραυματισμός.

Η αίθουσα αμέσως αποκλείστηκε και ακολούθησε έλεγχος από μηχανικούς του Δήμου, ενώ οι έλεγχοι θα επεκταθούν σε όλες τις αίθουσες.

Καλαμάτα - Λύκειο - σοβάδες

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως το συγκεκριμένο σχολείο είναι από τα πιο σύγχρονα της Καλαμάτας καθώς κατασκευάστηκε το 2000. Καλαμάτα - Λύκειο - σοβάδες

Καλαμάτα: Η απάντηση του Δήμου

Σήμερα, Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 κατά τη διάρκεια του τρίτου διαλείμματος, από την οροφή του τμήματος Γ2 (όροφος), αποκολλήθηκε τμήμα των επιχρισμάτων της οροφής, στο 1ο ΓΕΛ.

Άμεσα μετά το περιστατικό πτώσης σοβά στην αίθουσα του 1ου ΓΕΛ, αρμόδιοι τεχνικοί υπάλληλοι του Τμήματος Συντήρησης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών προέβησαν σε επιτόπια αυτοψία.

Σύμφωνα με την Δ.Τ.Υ., κατά την ανωτέρω αυτοψία πρόκυψε ότι η αποκόλληση σε επιφάνεια περίπου 2 τ.μ., οφείλεται σε ελλειμματική πρόσφυση του σοβά με την πλάκα οροφής από ωπλισμένο σκυρόδεμα, κατά το στάδιο κατασκευής του κτίσματος. Καλαμάτα - Λύκειο - σοβάδες

Για λόγους ασφαλείας η αίθουσα αποκλείστηκε ως προς τη λειτουργία και θα ακολουθήσει άμεσα έλεγχος του συνόλου της επιφάνειας της οροφής.

Αντίστοιχος έλεγχος θα πραγματοποιηθεί και στους υπόλοιπους χώρους του Σχολείου. Ανάλογα με τα αποτελέσματα του ελέγχου θα ακολουθήσουν εργασίες αποκατάστασης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ