Παρασκευή 03 Δεκεμβρίου 2021

Ο Κ. Τσιάρας παρουσίασε την επετειακή σειρά γραμματοσήμων των ΕΛΤΑ για τα 70 χρόνια από την υπογραφή της Ευρωπαϊκής σύμβασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο Κ. Τσιάρας παρουσίασε την επετειακή σειρά γραμματοσήμων των ΕΛΤΑ για τα 70 χρόνια από την υπογραφή της Ευρωπαϊκής σύμβασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Την “αταλάντευτη είναι η πολιτική βούληση της Κυβέρνησης για το Κράτος Δικαίου” έκανε σαφή σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, κατά τη διάρκεια της παρουσίαση του επετειακού γραμματοσήμου των ΕΛΤΑ για τον εορτασμό των 70 ετών από την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η παρουσίαση έγινε σε ειδική τελετή στο υπουργείο Δικαιοσύνης και με αφορμή την ανάληψη από την Ελλάδα της επόμενης προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης από τον Μάιο έως τον Νοέμβριο του 2020. Η παρουσίαση του επετειακού γραμματοσήμου έγινε και παρουσία του γενικού εμπορικού Διευθυντή των ΕΛΤΑ Γιώργου Κατρή, του γενικού διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού των ΕΛΤΑ Ησαΐας Τσιτόγλου και της υπηρεσιακής γενικής γραμματέως Βασιλικής Γιαβή.

Ήδη συμπληρώθηκαν 70 χρόνια από την ίδρυση του Συμβουλίου της Ευρώπης και η Ελλάδα ως συν-ιδρυτικό μέλος αναλαμβάνει την επόμενη προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης η οποία θα έχει ως κεντρικό θέμα τον εορτασμό των 70 ετών από την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Έτσι, τα ΕΛΤΑ σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης προχωρούν στην έκδοση ενός επετειακού γραμματοσήμου για τα 70 χρόνια του Συμβουλίου.

Το γραμματόσημο αυτό, το φιλοτέχνησε ο γνωστός ζωγράφος Ομότιμος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κυριάκος Κατζουράκης, απεικονίζει τον Παρθενώνα, βάση του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, και ένα σμήνος γερανών (ο γερανός κατά την αρχαιότητα ήταν το πτηνό σύμβολο της Δικαιοσύνης), που ίπταται ανοδικά.

Το αποτύπωμα της προεδρίας μας

“Με την απεικόνιση αυτή στο επετειακό γραμματόσημο αναδεικνύεται η αταλάντευτη πολιτική μας βούληση να προχωρήσουμε σε γενναίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις για την περαιτέρω εμβάθυνση του Δημοκρατικού Κράτους Δικαίου” είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης κατά την παρουσίαση του επετειακού γραμματοσήμου. Ο Κώστας Τσιάρας, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους εκπροσώπου των ΕΛΤΑ για προσφορά τους, διευκρινίζοντας ότι η έκδοση του εν λόγω γραμματοσήμου αποτυπώνει την Ελληνική προεδρία της επερχόμενης Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ακόμη, ο υπουργός Δικαιοσύνης, ανέφερε ότι είχαν προγραμματίσει εκδηλώσεις οι οποίες όμως λόγω της πανδημία ακυρώθηκαν και προσέθεσε ότι «μία από τις πρωτοβουλίες που λάβαμε ήταν να φτιάξουμε αυτό το συλλεκτικό γραμματόσημο με σκοπό αφενός να αναδείξουμε τα συγκεκριμένα στοιχεία της χώρας μας και αφετέρου να αφήσουμε το δικό μας αποτύπωμα στο μελλοντικό χρόνο για τη δική μας προεδρία».

Έτσι, ζητήσαμε από τον ομότιμο καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ Κυριάκο Κατσουράκη να φιλοτεχνήσει ένα γραμματόσημο που να περιλαμβάνει τις αξίες της χώρας μας αλλά και τα μηνύματα της χώρας που θα συνοδεύουν την Ελληνική προεδρία».

Το επετειακό γραμματόσημο, απεικονίζει τον Παρθενώνα που είναι το σύμβολο του Ελληνικού πολιτισμού, οι γερανοί που συμβολίζουν τη Δικαιοσύνη και η ανοδική τους πορεία ή η κατεύθυνσή τους προς τη Δύση, κάτι που συμβολίζει την προσπάθεια για ένα κράτος δικαίου.

Ακόμη, ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στον συμβολισμό του πτηνού γερανός χώρος της Δικαιοσύνης κατά την αρχαιότητα.

Από την πλευρά του ο διευθυντής των ΕΛΤΑ Γιώργος Κατρής ανέφερε ότι το επετειακό γραμματόσημο είναι αρωγός του πολιτισμού και είναι ουσιαστικά συνδεδεμένο με την Ελληνική σημαία, όπου με καθαρά συλλεκτικό σκοπό θα μπορέσουμε να αποτυπώσουμε σε βάθος του χρόνου την ανάληψη της Ελληνικής προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Παράλληλα, πλέον της επετειακής γραμματοσειράς, τα ΕΛΤΑ δημιούργησαν και ένα συλλεκτικό λεύκωμα το οποίο περιλαμβάνει και ειδικούς ανάλογους φακέλους, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης και τόνισε ότι τα ΕΛΤΑ, είναι θα είναι αρωγός στον Πολιτισμό.

Φυσικά ο υπουργός έλαβε τιμητικά -δικαίως- την νέα επετειακή γραμματοσειρά με τον αριθμό “1” από τους εκπροσώπους των ΕΛΤΑ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ