Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Επιχείρηση Αντιτρομοκρατικής στο Κουκάκι : Ετοίμαζαν βομβιστική επίθεση – Ποιος ήταν ο στόχος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επιχείρηση Αντιτρομοκρατικής στο Κουκάκι : Ετοίμαζαν βομβιστική επίθεση – Ποιος ήταν ο στόχος

Οι συλλήψεις των τριών ατόμων οι οποίοι αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή την Δευτέρα, όπως αναφέρει το in.gr, έγιναν στο παραπέντε μιας νέας βομβιστικής επίθεσης .

Ποιος ήταν ο στόχος της επίθεσης; Οι αστυνομικοί εξετάζουν δυο σενάρια.

Ο 42χρονος που θεωρείται πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση να πήγε στην αποθήκη στο Κουκάκι για να μεταφέρει τα εκρηκτικά σε άλλο χώρο προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε χτύπημα ή να τα εξαφανίσει για να μην υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία.

Απαντήσεις στα ερωτήματα τους οι αστυνομικοί ευελπιστούν να προκύψουν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια μέσα από την εξέταση των υπολογιστών και των φορητών μονάδων αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών.

Στην αποθήκη στο Κουκάκι εντοπίστηκαν ποσότητες της εκρηκτικής ύλης αμμωνίτιδα, συνολικού βάρους άνω των 11 κιλών και 19 πυροκροτητές διαφόρων ειδών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι πυροκροτητές ήταν έτοιμοι για χρήση και απέμενε μόνο η συνδεσμολογία με μπαταρία και ρολόι. Ως προς την ποσότητα των εκρηκτικών, αστυνομικές πηγές σημείωναν, πως ήταν περίπου ίδια με τον μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί έξω από το υπουργείο Εργασίας το 2016 και δεν είχε εκραγεί.

Ποιοι είχαν πρόσβαση στο υπόγειο;

Τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής αναμένουν τα αποτελέσματα από τα αποτυπώματα και τα δείγματα DNA που εντοπίστηκαν για να εξακριβωθεί ποια άτομα έμπαιναν στη συγκεκριμένη αποθήκη με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για «ορφανά» δείγματα.

Επίσης δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στις πρώτες επιθέσεις να έχουν καταστραφεί όπως και οι εκτοξευτές ρουκετών για να μην υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζουν τις έρευνες καθώς ως τώρα δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να συνδέουν τους κατηγορούμενους με την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών ή άλλης ομάδας του λεγόμενου αντάρτικου πόλης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ