Κυριακή 05 Φεβρουαρίου 2023

Επίκαιρα Ζητήματα Ποινικού Δικαίου: Τι θα συζητηθεί στην ημερίδα του ΔΣΠ και της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων

Διοργανώνεται το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου και ώρα 10:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραϊκού Συνδέσμου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επίκαιρα Ζητήματα Ποινικού Δικαίου: Τι θα συζητηθεί στην ημερίδα του ΔΣΠ και της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων Pixabay

Σε κανένα άλλο πεδίο του δικαίου, δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όσο στο ποινικό δίκαιο. Στο πλαίσιο της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο νομικός κόσμος συνδιασκέπτεται διαρκώς προκειμένου να αναδεικνύει διατάξεις, ερμηνείες και διαδικασίες που χρήζουν επανεκτίμησης και βελτίωσης στο ποινικό δίκαιο.

Διάσκεψη τέτοιας μορφής αποτελούν μεταξύ άλλων και οι Επιστημονικές Ημερίδες, όπως αυτή που διοργανώνει το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά (ΔΣΠ) και η Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων(ΕΕΠ).

Η ημερίδα με θέμα “Επίκαιρα Ζητήματα Ποινικού Δικαίου” πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Συντακτικής Επιτροπής τού νομικού περιοδικού του Συλλόγου, “Πειραϊκή Νομολογία”, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο ΔΣΠ, Χρόνη Περιβολάρη.

Ειδικότερα, οι τρεις θεματικές ενότητες τής Ημερίδας αφορούν στους ποινικούς θεσμούς που εισήγαγε ο νέος Π.Κ., την έννοια της περιουσιακής βλάβης στον νέο Π.Κ. και την εφαρμογή του άρθρου 84 ΠΚ για τις ελαφρυντικές περιστάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ημερίδα είναι αφιερωμένη στη μνήμη των καθηγητών Λάμπρου Μαργαρίτη και Στέφανου Παύλου, που έφυγαν πρόωρα από τη ζωή.

Στην Ημερίδα θα συμμετάσχουν ο Εισαγγελέας ΑΠ Ισίδωρος Ντογιάκος και ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, ενώ τις συνεδρίες θα συντονίσουν ο Καθηγητής Ηλίας Αναγνωστόπουλος, Πρόεδρος της ΕΕΠ, ο Ευάγγελος Καίσαρης, Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά και ο ομότιμος Καθηγητής Ιωάννης Γιαννίδης.

Ομιλητές θα είναι ο Εφέτης Αντώνης Αλαπάντας, οι Εισαγγελείς Μαρία Δάλλα και Δήμητρα Μερκούρη και οι Δικηγόροι Τάκης Καζής, Βασίλης Αρβανίτης, Στέφανος Φακής και ο Επίκουρος Καθηγητής Ιωάννης Ανδρουλάκης.

Παρεμβάσεις στα θέματα της Ημερίδας θα πραγματοποιήσουν οι Δικηγόροι Χρήστος Βρούστης, Σωτήρης Νίκας και Κώστας Λαμπράκης.

Τέλος, την επιστημονική επιμέλεια της Ημερίδας έχει ο Γιάννης Ηρειώτης, Αντιπρόεδρος της ΕΕΠ, ενώ την οργανωτική επιμέλεια η Ισμήνη Ζώρζου, Σύμβουλος ΔΣΠ.

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραϊκού Συνδέσμου την οποία παραχώρησε ευγενικά ο Σύνδεσμος και ο πρόεδρος του Ευάγγελος Καρλάφτης, το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στις 10:30. Ημερίδα ΔΣΠ-ΕΕΠ, 3/12/2022

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ