Δευτέρα 01 Σεπτεμβρίου 2025

Επίκαιρη ερώτηση Ζ. Κωνσταντοπούλου για υλικό επισυνδέσεων στα χέρια Γ. Μυλωνάκη

Για «πολύ σοβαρές καταγγελίες» που σχετίζονται με παρακολουθήσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επίκαιρη ερώτηση Ζ. Κωνσταντοπούλου για υλικό επισυνδέσεων στα χέρια Γ. Μυλωνάκη EUROKINISSI

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιώργο Μυλωνάκη, κατέθεσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, ζητώντας απαντήσεις για δημοσιεύματα που τον φέρουν να έχει στην κατοχή του υλικό παρακολουθήσεων συνομιλιών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, σχετικών με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Όπως σημειώνει στην ερώτησή της, «οι πολύ σοβαρές αυτές καταγγελίες δεν έχουν διαψευστεί, αντίθετα έχουν επιβεβαιωθεί δημόσια με δηλώσεις του πρώην Υφυπουργού κ. Μπουκώρου. Οι παρακολουθήσεις αυτές αποδεικνύουν ότι ο επιτελάρχης του Μεγάρου Μαξίμου είχε ήδη στα χέρια του συνομιλίες Κυβερνητικών βουλευτών από τον Ιούνιο του 2024 και τις χρησιμοποιούσε, μεταξύ άλλων, για να “κόβει” ποιοι θα γίνουν Υπουργοί».

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κάνει λόγο για «κακουργηματικής φύσης ποινικά αδικήματα» και καλεί τον υφυπουργό να απαντήσει:

  • Πώς βρέθηκε το υλικό των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων στα χέρια του από τον Ιούνιο του 2024
  • Αν παρακολουθούσαν μόνο βουλευτές ή και Ευρωπαίους εισαγγελείς;
  • Για πόσους είχε στοιχεία και πώς τα αξιοποίησε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ