Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Επικεφαλής του συνδυασμού «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ» που διεκδικεί την προεδρία του ΔΣΑ στις επικείμενες εκλογές ο Άγης Τάτσης

Στη συγκρότηση ανεξάρτητης παράταξης προχώρησε ενόψει των επικείμενων εκλογών στο ΔΣΑ ο δικηγόρος Άγης Τάτσης. Τι λέει η πρώτη διακήρυξη του συνδυασμού του.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επικεφαλής του συνδυασμού «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ» που διεκδικεί την προεδρία του ΔΣΑ στις επικείμενες εκλογές ο Άγης Τάτσης

Η αλλαγή στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ), δεν είναι απλά αναγκαιότητα, αλλά προϋπόθεση για το μέλλον του λειτουργήματός μας, σημειώνει ο Άγης Τάτσης στη διακήρυξη για το συνδυασμό με τον οποίο θα διεκδικήσει στις εκλογές την προεδρία του ΔΣΑ.

Και όπως υπογραμμίζει: «Σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον που είναι αποτέλεσμα των πιο συντηρητικών επιλογών, που έπληξαν και την κοινωνία αλλά και τον κλάδο, η απάντηση δεν μπορεί να είναι οι εθιμοτυπικές επισκέψεις σε υπουργούς, οι χαμογελαστές φωτογραφίες και τελικά η μετατροπή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, σε εκκολαπτήριο κυβερνητικών συνδικαλιστών». ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ-Επικεφαλής ο Άγης Τάτσης για ΔΣΑ

Όλη η ανακοίνωση του συνδυασμού

«Ανακοινώνεται η συγκρότηση της ανεξάρτητης παράταξης δικηγόρων «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ».

Το δικηγορικό λειτούργημα πλέον χειμάζει:

  • Από την επιβολή ΦΠΑ, ιδίως στην παράσταση στο Δικαστήριο, που μετατρέπουν την παράσταση του δικηγόρου από στοιχειώδη δημοκρατικό θεσμό σε επιτήδευμα.
  • Από τις προσπάθειες απόδοσης στους δικηγόρους της ιδιότητας του εμπόρου μέσω της υποχρεωτικής εγγραφής στο ΓΕΜΗ, που στοχεύει ευθέως στο κύρος του λειτουργήματος.
  • Από τη συνεχή μείωση της δικηγορικής ύλης.
  • Από την θέσπιση μέτρων που στοχεύουν αποκλειστικά στον περιορισμό του δικαιώματος του πολίτη στην ακώλυτη πρόσβαση στη δικαιοσύνη, μέσω θέσπισης αντισυνταγματικών μέτρων, όπως η επιβολή δικαστικού ενσήμου σε αναγνωριστικές αγωγές ή τα υψηλά παράβολα για την κατάθεση ένδικων μέσων και προσφυγών.
  • Από την παντελή αγνόηση από πλευράς κυβέρνησης, των προτάσεων του Δικηγορικού Σώματος, επί κρίσιμων νομοθετημάτων.
  • Από τη θέσπιση μέτρων που οδηγούν μεγάλα τμήματα της κοινωνίας στο περιθώριο και τον κοινωνικό αποκλεισμό, όπως η κατάργηση της προστασίας της κύριας κατοικίας και το νέο Πτωχευτικό Δίκαιο.
  • Από τις άθλιες υλικοτεχνικές υποδομές στους χώρους των Δικαστηρίων και την υποτιμητική αντιμετώπιση των δικηγόρων.
  • Από την à la carte νομοθέτηση προς εξυπηρέτηση των ποικιλώνυμων funds που λυμαίνονται το τραπεζικό σύστημα.
  • Από την προσβολή των δικηγόρων με τα προγράμματα εμπαιγμού τους που έμειναν στην ιστορία ως «σκόιλελικίκου», και την πλήρη απουσία μέτρων ουσιαστικής οικονομικής στήριξης τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
  • Από την απουσία του Δ.Σ.Α, από κάθε αγωνιστική διεκδίκηση και αντιπαράθεση με την πληθώρα αντιδημοκρατικών, νεοφιλελεύθερων νομοθετημάτων που τέθηκαν σε ισχύ τα τελευταία χρόνια.

Σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον που είναι αποτέλεσμα των πιο συντηρητικών επιλογών, που έπληξαν και την κοινωνία αλλά και τον κλάδο, η απάντηση δεν μπορεί να είναι οι εθιμοτυπικές επισκέψεις σε υπουργούς, οι χαμογελαστές φωτογραφίες και τελικά η μετατροπή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, σε εκκολαπτήριο κυβερνητικών συνδικαλιστών.

Δεν μπορεί σήμερα να γίνονται τιμητές, οι απολογητές το πιο άθλιων πρακτικών, που έπληξαν όσο ποτέ άλλοτε το μέλλον μας μας ωςδικηγόρων !

Η ΑΛΛΑΓΗ στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, δεν είναι απλά αναγκαιότητα, αλλά προϋπόθεση για το μέλλον του λειτουργήματός μας.

Με αυτές τις παραδοχές συγκροτήθηκε η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ».

Ανεξάρτητη, Δημοκρατική και Προοδευτική.

Συγκροτημένη από μαχόμενους δικηγόρους, από όλους εμάς που καθημερινά δίνουμε το δικό μας αγώνα στα ακροατήρια, προσπαθώντας να ανταπεξέλθουμε στα καθημερινά προβλήματα που μας επεφύλαξαν οι άθλιες πολιτικές τους.

Συγκροτημένη από καταξιωμένους επιστήμονες με διαχρονική παρουσία και στα τεκταινόμενα του Δικηγορικού σώματος, όσο και της κοινωνίας ως ενεργοί πολίτες.

Με αυτές τις σκέψεις κατερχόμαστε στις επικείμενες εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και αγωνιζόμαστε για την ΑΛΛΑΓΗ στον κλάδο μας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ