Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Επίσημο: Αναστέλλεται η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου – Οι εξαιρέσεις

Όπως είπε σε ανακοινώσεις του ο υπουργός Υγείας, η αναστολή αφορά εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επίσημο: Αναστέλλεται η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου – Οι εξαιρέσεις unsplash

Αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας από την 1η Ιουνίου και μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ο οποίος έκανε δεκτή την εισήγηση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων που δημοσίευσε το dikastiko.gr.

Όπως είπε ο υπουργός, η αναστολή αφορά εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς και σε αεροπλάνα και υπεραστικές συγκοινωνίες που υπάρχει αριθμημένη θέση όπως είναι τα τρένα και τα ΚΤΕΛ.

«Η άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας αφορά και στους εργαζομένους σε όλους αυτούς τους χώρους», είπε ο κ. Πλεύρης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η υποχρεωτικότητα παραμένει στα νοσοκομεία, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε συναφείς δομές, καθώς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς αστικού τύπου όπως τα λεωφορεία, ο ηλεκτρικός, το μετρό, το τρόλεϊ και το τραμ.

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι για τις εκπαιδευτικές δομές και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα υπάρξει νεότερη εισήγηση της επιτροπής σε συνεδρίαση που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

«Η άρση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σημαίνει ότι δεν θα επιβάλλεται το διοικητικό πρόστιμο, ωστόσο παραμένει η προτροπή και η σύσταση ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται η μάσκα σε όλους αυτούς τους χώρους και ιδίως από τον πληθυσμό ο οποίος ανήκει στις ευάλωτες ομάδες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ