Πέμπτη 13 Μαϊου 2021

Επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στη Θεσσαλονίκη: Τα μηνύματα Οικονόμου – Καραμαλάκη για το Πάσχα – ΦΩΤΟ

Στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, κατά την οποία συζητήθηκαν οι προτεραιότητες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στη Θεσσαλονίκη: Τα μηνύματα Οικονόμου – Καραμαλάκη για το Πάσχα – ΦΩΤΟ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Η επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στη Θεσσαλονίκη επικεντρώθηκε σε ζητήματα ασφάλειας της πόλης, ενώ τα μηνύματά τους εν όψει των εορτών του Πάσχα, έστειλαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης.

Επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στη Θεσσαλονίκη

Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισκέφτηκε σήμερα το πρωί (Μεγάλη Πέμπτη) το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου τον υποδέχθηκαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Ακολούθησε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι Διευθυντές των Διευθύνσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και υπηρεσιακοί παράγοντες, όπου συζητήθηκαν οι προτεραιότητες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης σε θέματα εγκληματικότητας, επιχειρησιακού σχεδιασμού, αστυνόμευσης, καθώς και η εντατικοποίηση των αστυνομικών δράσεων, προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών της πόλης.

Τα μηνύματα τους για τις γιορτές του Πάσχα έστειλαν, στο μεταξύ, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης.

Το μήνυμα Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριου Οικονόμου για το Πάσχα:

“Οι Άγιες ημέρες του φετινού Πάσχα βρίσκουν το σύνολο της κοινωνίας μας να διανύει το τελευταίο στάδιο μίας μακράς, εξαιρετικά επώδυνης δοκιμασίας εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης του COVID-19. Αναμφίβολα το αίσθημα της κόπωσης, σωματικής και ψυχολογικής, που βιώνουμε όλοι μας αποτελεί μία σημαντική πρόκληση την οποία καλούμαστε να διαχειριστούμε καθώς βαίνουμε προς την πολυπόθητη έξοδο αυτής της πρωτοφανούς στα χρονικά της σύγχρονης ιστορίας υγειονομικής κρίσης.

Τις Άγιες τούτες στιγμές της Χριστιανοσύνης, το ένστολο δυναμικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη παραμένει σταθερά, διαχρονικά μακριά από τις οικογένειές του, τιμώντας επάξια την κρίσιμη αποστολή που του έχει αναθέσει η Πολιτεία.

Από την ηπειρωτική Ελλάδα έως τις ακριτικές γωνιές του Έβρου και των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, αλλά και σε κάθε άλλη σπιθαμή ελληνικού εδάφους η παρουσία των γυναικών και ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας όλο αυτό το διάστημα είναι ισχυρή και διαρκής, διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στην προάσπιση της δημόσιας υγείας, της Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας. Η σπουδαία συλλογική αυτή προσπάθεια αποδεικνύεται καθημερινά κρίσιμη παράμετρος στην εξασφάλιση της ευημερίας της χώρας μας, τυγχάνοντας καθολικής αποδοχής.

Ταυτόχρονα το σύνολο του σωφρονιστικού προσωπικού, των εξωτερικών φρουρών καθώς και του υπόλοιπου προσωπικού που υπηρετεί καθημερινά στις υποδομές των Σωφρονιστικών Καταστημάτων της Επικράτειας καταβάλουν τη δική τους προσπάθεια, η οποία αποδεικνύεται βαρυσήμαντη για την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας και ασφάλειας των Καταστημάτων Κράτησης. Η διαρκής τους προσήλωση, το υψηλό αίσθημα του καθήκοντος και ο αξιοσημείωτος επαγγελματισμός τους έχουν οδηγήσει ως σήμερα σε έναν υποδειγματικό τρόπο διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης υπό εξόχως δύσκολες συνθήκες, διασφαλίζοντας την ασφάλεια των εν λόγω υποδομών με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα όσων κρατούνται στις δομές σωφρονισμού της χώρας μας. ΠΤΩΜΑ

Σε όλους εσάς απευθύνω τις ειλικρινέστερες ευχαριστίες μου με τις θερμότερες ευχές μου για υγεία και οικογενειακή ευτυχία και το βαθύτερο νόημα των Αγίων τούτων ημερών να εμπνεύσει εσάς και τους οικείους σας.

Καλή Ανάσταση! Καλό Πάσχα!

Παλαιότερη επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στη Θεσσαλονίκη

Το μήνυμα του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα:

“Η πορεία του Κυρίου μας προς το Άγιο Πάσχα σηματοδοτεί μια νέα ελπιδοφόρα και ευοίωνα αισιόδοξη αρχή προοπτικής και ευημερίας, όπου η κοινωνία μας συναντάται προετοιμασμένη για την αλλαγή των υπαρχουσών συνθηκών και τη δημιουργία νέων, αναμορφώνοντας την απογοήτευση σε ελπίδα και τον αποκλεισμό σε αναγέννηση.

Το Άγιο Φως της Αναστάσεως και το ανθρωπιστικό μήνυμα που διαχέει, καθώς είναι το αποκορύφωμα των Παθών και της Σταύρωσης του Κυρίου μας, παρακινεί όλους να προσβλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία και να είμαστε προσηλωμένοι στη βαθύτερη αλήθεια των Αγίων Ημερών, τη θυσία του Κυρίου μας και την απομάκρυνση από το φόβο κατά την έξοδο στο Φως.

Η Ελληνική Αστυνομία τις Άγιες αυτές ημέρες του Πάσχα είναι δίπλα στον πολίτη και στο κοινωνικό σύνολο και δίνει τον δικό της αγώνα ανταποκρινόμενη στην αποστολή της με στόχο την ενδυνάμωση της εσωτερικής ασφάλειας και την προάσπιση της κοινωνικής ισορροπίας και ευημερίας. Κατά τη συλλογική κοινωνική προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα και την έξοδο από την πανδημία του κορωνοϊού το σύνολο των αστυνομικών με αίσθημα ευθύνης και σεβασμό προς τον πολίτη και τις ανάγκες του δίνει το παρόν και προασπίζεται το θεμελιώδες ατομικό και κοινωνικό δικαίωμα κάθε πολίτη στο αγαθό της υγείας και της ασφάλειας.

Γυναίκες και Άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσα από τις ιδιάζουσες κοινωνικές συγκυρίες που βιώνουμε και τις δυσκολίες ως προς την επιτέλεση των καθηκόντων μας, η υπομονή, ο επαγγελματισμός, η συνέπεια και η αμεροληψία είναι αναγκαίο να προσδιορίζουν το ρόλο μας ως αστυνομικούς και να συνιστούν εχέγγυα εξωστρέφειας, ώστε ο πολίτης να αισθάνεται και να είναι πραγματικά ασφαλής.

Καθώς η σύμπνοια, η ομοψυχία και η συνεργατικότητα, καθίστανται καίρια χαρακτηριστικά όλων εσάς, του στελεχιακού δυναμικού του Σώματος, του ενστόλου και πολιτικού προσωπικού, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, ας ανατρέξουμε στην αγάπη του Κυρίου μας για τον πλησίον, αλλά και στην ανάδειξη της συλλογικότητας ως μοναδικό αγαθό, με το οποίο θα συνδιαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους πολίτες και τη Χώρα μας. Πράγματι η ύψιστη πράξη αγάπης, η θυσία του Κυρίου μας νοηματοδοτεί συνειρμικά τη διαρκή προσπάθειά μας για την εδραίωση και την ενδυνάμωση του αγαθού της ασφάλειας, προασπιστές του οποίου είστε όλοι εσείς, οι οποίοι καθημερινά με ζήλο, ανιδιοτέλεια, καθώς και προσωπική και οικογενειακή θυσία προσφέρετε στον πολίτη.

Εύχομαι το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως να ισοδυναμεί με προοπτική υγείας, ευτυχίας και αισιοδοξίας για εσάς προσωπικά και τις οικογένειές σας.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!”

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ