Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Επίσκεψη του τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία  Θεόφιλου Ξανθόπουλου στα γραφεία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επίσκεψη του τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία  Θεόφιλου Ξανθόπουλου στα γραφεία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Εθιμοτυπική επίσκεψη στα γραφεία της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και συνάντηση με τον επανεκλεγέντα Πρόεδρο της Ένωσης Χριστ. Σεβαστίδη, παρουσία του μέλους του προεδρείου και εκπροσώπου τύπου της ΕΔΕ κ. Χαρ. Σεβαστίδη, πραγματοποίησε το πρωί ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Κατά την συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ο κ. Ξανθόπουλος ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους της μεγαλύτερης Δικαστικής Ενωσης τόσο για τα σοβαρά τρέχοντα προβλήματα της Δικαιοσύνης και των Δικαστών όσο και για τα θεσμικά αιτήματα και τις προτάσεις της Ενωσης προς την κυβέρνηση, για την επίλυσή τους.

Οι εκπρόσωποι της ΕΔΕ αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στην ανάγκη εκσυγχρονισμού της λειτουργίας της Δικαιοσύνης με τη άμεση προώθηση των αλλαγών στον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών στη βάση του σχεδίου που έχει καταρτισθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση καθώς και σε άλλα θέματα που σχετίζονται με την απονομή της δικαιοσύνης και τις συνθήκες εργασίας των Δικαστών και Εισαγγελέων.

Ο κ. Ξανθόπουλος από τη πλευρά του υπογράμμισε την σημασία της ανεξάρτητης θεσμικής λειτουργίας της Δικαιοσύνης και  δήλωσε ότι είναι στη διάθεση της Ενωσης για περαιτέρω διάλογο με στόχο την αναζήτηση τρόπων επίλυσης των προβλημάτων στην απονομή της και αρωγός στις προσπάθειες που η ΕΔΕ καταβάλλει.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ