Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Θα συμμετέχουν και νέες επιχειρήσεις – Ως το τέλος Ιανουαρίου οι πληρωμές

Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα πληρωθούν οι επιχειρήσεις που δικαιούνται την επιστρεπτέα προκαταβολή 5 , η οποία θα δοθεί και σε νέες επιχειρήσεις

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Θα συμμετέχουν και νέες επιχειρήσεις – Ως το τέλος Ιανουαρίου οι πληρωμές

«Ηδη έχουν ολοκληρωθεί οι τέσσερις πρώτοι κύκλοι του μέτρου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής συνολικού ύψους 5,5 δισ. ευρώ και επίκειται άμεσα, στις 15 Ιανουαρίου 2021, το μέτρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 με τα χρήματα να καταβάλλονται στους δικαιούχους μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2021.

Η διαδικασία είναι γρήγορη, εύκολη και αμιγώς ψηφιακή μέσω της πλατφόρμας “myBusinessSupport” , τα στοιχεία ελέγχονται από την ΑΑΔΕ και οι πιστώσεις των λογαριασμών των επιχειρήσεων γίνονται ηλεκτρονικά χωρίς καμία καθυστέρηση», απάντησε ο κ. Σκυλακάκης σε επίκαιρη ερώτηση που του έγινε για το μέτρο.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Σκυλακάκης ξεκαθάρισε ότι «ως πιο δίκαιο μέτρο προκρίθηκε η πτώση του τζίρου της επιχείρησης και μάλιστα ήδη από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 περιελήφθησαν, ως πιθανές δικαιούχοι, επιχειρήσεις που λειτουργούσαν έως και το γ’ τρίμηνο του 2020».

«Στο μέτρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 θα έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν και νέες επιχειρήσεις που έκαναν έναρξη εργασιών έως και το γ’ τρίμηνο του 2020 και ως βάση υπολογισμού της μείωσης του κύκλου εργασιών θα ληφθεί η πτώση τουλάχιστον κατά 20% του τζίρου του τετραμήνου Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020 », τόνισε ο κ. Σκυλακάκης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ