Τρίτη 07 Δεκεμβρίου 2021

Επίθεση ιερέα με βιτριόλι: Η ώρα της νέας απολογίας με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας

Θα δώσει εξηγήσεις ενώπιον της ανακριτρίας για την επίθεση με καυστικό υγρό σε 7 μητροπολίτες, μετά την αναβάθμιση της κατηγορίας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επίθεση ιερέα με βιτριόλι: Η ώρα της νέας απολογίας με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας

Ιερέας με βιτριόλι: Μετά την προθεσμία, που είχε λάβει την περασμένη εβδομάδα, ο υπό καθαίρεση ιερέας θα περάσει σήμερα ξανά το κατώφλι του γραφείου της αρμόδιας ανακρίτριας, η οποία μετέτρεψε την αρχική κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Στην απόφαση αυτή, συνέβαλαν όπως αναφέρουν οι πληροφορίες οι καταθέσεις των μητροπολιτών αλλά και τα αποτελέσματα της εργαστηριακής έρευνας που αποδεικνύει ότι το καυστικό υγρό ήταν βιτριόλι. Καθοριστικός παράγοντας, όμως, υπήρξε και η έκβαση της πολύκροτης δίκης της Ιωάννας Παλιοσπύρου, με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο να καταδικάζει την δράστιδα της επίθεσης, Έφη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Από την πλευρά, πάντως, του συνηγόρου του ιερέα, Ανδρέα Θεοδωρόπουλου, υποστηρίζεται πως η κατηγορία δεν ευσταθεί λόγω και της μακρινής απόστασης από την οποία έριξε το βιτριόλι στα θύματα του. Ο ίδιος ο ιερέας είχε ωστόσο δηλώσει πως ουσιαστικά εμπνεύστηκε από την επίθεση της Έφης στην Ιωάννα και οδηγήθηκε να παραγγείλει το βιτριόλι. «Από την Έφη το είχα δει και μου είχε έρθει κάποια στιγμή στο μυαλό μου» ανέφερε. Ιερέας με βιτριόλι

Ιερέας με βιτριόλι: Τι υποστήριξε ο κατηγορούμενος

Ο ιερέας κρίθηκε προφυλακιστέος στα τέλη Ιουνίου, μετά την πρώτη απολογία του, παρ’ ότι στο υπόμνημά του ζητούσε να μην προφυλακιστεί καθώς «μόνο εξειδικευμένα νοσηλευτικά ιδρύματα και ιατροί μπορούν να αντιμετωπίσουν τα συνεχή προβλήματα υγείας του».

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως ένιωσε μεγάλη αδικία από την απόφαση του συνοδικού δικαστηρίου που τον καθαιρούσε, καθώς «η εκκλησία είναι η ζωή του και η διαφυγή του από τα ψυχικά προβλήματα που αντιμετωπίζει από παιδί».

Ισχυρίστηκε στο υπόμνημα του ότι πάντα ήθελε να κάνει κακό στον εαυτό του, γεγονός – που όπως εξηγεί – επιβεβαιώνεται από ιατρικές βεβαιώσεις που προσκομίζει. «Πάντα κακό στον εαυτό μου ήθελα να κάνω, γεγονός που βεβαιώνεται από τις ιατρικές βεβαιώσεις που σας προσκομίζω, πως πάσχω από μανιοκατάθλιψη και μικτή κατάθλιψη με κρίσεις πανικού έχοντας έντονα ψυχοσωματικά συμπτώματα, όπως αναφέρει η Ν.Β ψυχίατρος σε δημόσιο νοσοκομείο, ότι πάσχω από μικτή αγχώδη και καταθλιπτική διαταραχή». Ιερέας με βιτριόλι

Ο ίδιος υποστήριξε ότι προχώρησε στην επίθεση αν και αρχικά ήθελε να κάνει κακό στον εαυτό του, επειδή η καθαίρεση του ήταν «προειλημμένη» και απόδειξη αυτού ήταν ότι δεν τον άφηναν να μιλήσει. «Όταν μου ανακοινώθηκε η απόφαση σε ένδειξη πόνου ψυχής και αγανάκτησης έβγαλα το καυστικό υγρό και έριξα πρώτα σε μένα, εξ’ αυτού του λόγου φέρω ελαφρά εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια μου. Ύστερα όμως θόλωσα και διασκόρπισα το υγρό στον αέρα, χωρίς να έχω πρόθεση να βλάψω κανέναν από τους μητροπολίτες ή τους παρευρισκόμενους» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Η αδικία προς το πρόσωπό μου ήταν μεγάλη και από το 2018 μου έστησαν σκευωρία με τα ναρκωτικά για να μη καταγγείλω όσα γνώριζα που πράττονταν παράνομα από τους πρώην ιερείς με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Βέροιας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ