Τετάρτη 01 Φεβρουαρίου 2023

Επίθεση με τσεκούρι: Ομόφωνα ένοχος ο δράστης – “Αν η εφορία ήταν κλειστή θα πήγαινα στην Περιφέρεια ή στα δικαστήρια” – ΦΩΤΟ

Αμετανόητος και εριστικός εμφανίστηκε στην απολογία του ο 45χρονος κατηγορούμενος για την άγρια επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας υπάλληλος και να τραυματιστούν βαρύτατα άλλες δύο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επίθεση με τσεκούρι: Ομόφωνα ένοχος ο δράστης – “Αν η εφορία ήταν κλειστή θα πήγαινα στην Περιφέρεια ή στα δικαστήρια” – ΦΩΤΟ eurokinissi

Ένοχος κρίθηκε από το Δικαστήριο Φλώρινας ο 45χρονος για τη δολοφονία του 56χρονου Πέτρου Ξανθόπουλου και την επίθεση στη ΔΟΥ Κοζάνης.

Ωστόσο, αν και η αρχική απόφαση ήταν ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία και από 15 χρόνια για κάθε απόπειρα, τελικά το δικαστήριο, μετά την τελική σύσκεψη και τη συγχώνευση όλων των ποινών, αποφάσισε συνολική ποινή 26 χρόνια φυλάκισης, από, από τα οποία ο 45χρονος θα εκτίσει τα 20.

H ανακοίνωση της τελικής ποινής προκάλεσε “μούδιασμα” στους συγγενείς και στους συναδέλφους των εφοριακών.

«Αν η εφορία ήταν κλειστή θα πήγαινα στην Περιφέρεια ή στα δικαστήρια»

Αμετανόητος και εριστικός εμφανίστηκε στην απολογία του ο 45χρονος κατηγορούμενος για την άγρια επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας υπάλληλος και να τραυματιστούν βαρύτατα άλλες δύο.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ψυχιατρική εξέταση που αναγνώστηκε στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος δεν αντιμετωπίζει κανένα ψυχιατρικό πρόβλημα και μετά την τέλεση της επίθεσης δεν έφερε καν κατάθλιψη.

Περικυκλωμένος από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, ο κατηγορούμενος είπε ότι η επίθεση αυτή ήταν επίθεση κατά του ελληνικού κράτους.

Αφού αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της απολογίας του καταλογίζοντας αστυνομική βία και άθλιες συνθήκες κράτησης, είπε ότι «άλλη φυλακή θα κάνω εγώ, άλλη ο Φουρθιώτης και άλλη ένας Πακιστανός».

Ερωτώμενος γιατί προέβη σε αυτή την πράξη, είπε ότι μέρες πριν ενημερώθηκε για μια δολοφονία 26χρονου στον Βόλο από αστυνομικούς. Επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης: Ξεκίνησε η δίκη του δράστη

«Δεν ήθελα να παραδοθώ, ήθελα να επιτεθώ στους αστυνομικούς»

«Το σκέφτηκα το βράδυ πριν εκτελέσω το έγκλημα που λέτε κι εσείς. Όταν με διαδήλωση δεν γίνεται τίποτα, στο τέλος θα χρησιμοποιήσουμε τη μέθοδο των καταπιεστών στους καταπιεστές, δηλαδή στο ελληνικό κράτος», είπε.

«Δεν είχα πάει στο κτήριο. Πήρα το αυτοκίνητο του πατέρα μου και τα δικά μου εργαλεία, ας τα πούμε τα δολοφονικά. Πήρα και ένα χαρτί να φανεί ότι κάτι κάνω, έδωσα τα στοιχεία μου και πήγα ακριβώς εκεί που δήλωσα. Έψαξα το γραφείο του διευθυντή και αφού δεν το βρήκα άρχισα αυτό που λέτε δολοφονικά χτυπήματα», είπε κατά την απολογία του.

Αναφερόμενος στη μία από τις γυναίκες που χτύπησε, αυτή που πάλεψε μαζί του, είπε «τη χτύπησα, την ξαναχτύπησα και λέω “γιατί δεν πέφτει”. Την κοίταξα και είδα κάτι διαφορετικό στο βλέμμα της. Ήταν αποφασισμένη να ζήσει. Κρατούσε το τσεκούρι και το κρατούσα κι εγώ. Ήρθε ο διευθυντής και με έβαλε κάτω γιατί ήταν πιο δυνατός. Δεν ήθελα να μου πάρουν το τσεκούρι για να μη μου κάνουν κακό αλλά και για να μην με πιάσουν οι αστυνομικοί. Δεν ήθελα να παραδοθώ, ήθελα να επιτεθώ στους αστυνομικούς», ισχυρίστηκε προκαλώντας σοκ στην αίθουσα.

«Αν η εφορία ήταν κλειστή θα πήγαινα στην Περιφέρεια ή στα δικαστήρια», πρόσθεσε αφήνοντας άφωνους μάρτυρες και έδρα.

«Οι εφοριακοί είναι οικονομικοί δολοφόνοι»

«Η Εφορία είναι οικονομικοί μπάτσοι ή όπως το λέμε διεθνώς οικονομικοί δολοφόνοι. Για μένα αυτοί που λένε ότι απλά πατάνε κουμπιά και κάνουν τη δουλειά τους είναι οι χειρότεροι φασίστες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αφού είπε ότι χτύπησε και γυναίκες γιατί το βλέπει ως ισότητα, συνέχισε την απολογία του κάνοντας επίθεση προσωπικά στην πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Για σας είμαι τέρας αλλά κι εγώ σαν τέρας βλέπω τους υπόλοιπους», κατέληξε ο κατηγορούμενος.

«Εκτιμώ ότι ήρθε με ένα τσεκούρι για να χτυπήσει όσους περισσότερους μπορεί», σημείωσε στην κατάθεσή του ο ηρωικός προϊστάμενος της ΔΟΥ Κοζάνης Γιάννης Ποδιώτης που κατάφερε να αφοπλίσει τον 45χρονο δράστη κατά τη διάρκεια της μοιραίας επίθεσης τον Ιούνιο του 2020.

Ο μάρτυρας είπε ότι του φώναξαν ότι ο συνάδελφός τους έχει χτυπηθεί βαριά.

«Ξαφνικά βλέπω μια κοπέλα με αίματα και έναν με τσεκούρι. Έπιασα τα χέρια του και του λέω τι κάνεις. Τον κόλλησα στον τοίχο και προσπαθούσε να απελευρωθεί. Ήρθαν άλλοι δύο για να πάρουν το τσεκούρι και τον ξαπλώσαμε μέχρι να έρθει η αστυνομία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο προϊστάμενος είπε ότι ο δράστης είχε δηλώσει τα στοιχεία του κανονικά και όπως φαίνεται και στο βίντεο και πήγαινε από γραφείο σε γραφείο. «Εκτιμώ ότι πήγε στο Γραφείο Εισοδήματος γιατί είχε πολύ κόσμο και ήθελε να σκοτώσει», τόνισε.

Πρόσθεσε παράλληλα ότι φώναζε “θα έρθει η σειρά σου” και τους αποκαλούσε τσιράκια του συστήματος.

Είπε ακόμα ότι θεωρεί πως δεν ήταν σε αμοκ και ήξερε πολύ καλά τι έκανε, καθώς ακόμα και την ώρα που τον είχαν ακινητοποιήσει δεν άφηνε το τσεκούρι και έβριζε, «δεν ήθελε δηλαδή να παραδοθε»”.

Σημείωσε ακόμα ότι οι γυναίκες του συνεργείου καθαρισμού που πήγαν στον χώρο μερικές μέρες μετά, λύγισαν στην εικόνα που αντίκρισαν.

Ο προϊστάμενος της ΔΟΥ τόνισε πως ακόμα υπάρχουν τραύματα, κυρίως ψυχικά ενώ για τον συνάδελφό του που κατέληξε, είπε πως άφησε πίσω ένα 15χρονο παιδί «ο μπαμπάς του οποίου πήγε στη δουλειά και δεν γύρισε ποτέ».

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που τον συνέλαβαν κατέθεσαν πως την ώρα που τον κατέβαζαν, ο κατηγορούμενος φώναξε «ένας εφοριακός λιγότερος, έρχεται και η σειρά σας», ενώ πρόσθεσαν πως πριν τρία χρόνια είχε σπάσει ένα ΑΤΜ.

«Τρομερός ο ήχος που έκανε το κεφάλι του ανθρώπου»

Ανατριχιαστική ήταν και η μαρτυρία μιας υπαλλήλου που είδε την άγρια επίθεση του 45χρονου στον άτυχο εφοριακό που κατέληξε.

«Πλησίασε τον υπάλληλο και άνοιξε την τσάντα του, νομίζαμε θα βγάλει ένα χαρτί αλλά έβγαλε το τσεκούρι. Τον χτύπησε τρεις φορές, σαν να προσπαθείς να κόψεις ξύλο. Είδα με τα μάτια μου το πρώτο και μετά έτρεξα. Τα άλλα δύο τα άκουσα», είπε η υπάλληλος.

«Έβλεπα το πρόσωπό του εξαρχής, ήταν απόλυτα ήρεμος. Ο συνάδελφός μου ήταν σκυμμένος και προσηλωμένος στη δουλειά του. Πρέπει να κατάλαβε τι συνέβη μόνο όταν δέχτηκε το χτύπημα και ακούστηκε ένα ωχ. Ήταν τρομερός ο ήχος που έκανε το κεφάλι του ανθρώπου. Σαν ένα ξύλο που σκίζεται στα δυο», είπε με δάκρυα.

Με πληροφορίες από Kozan.gr – ΒΙΝΤΕΟ: MEGATV

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ