Κυριακή 01 Αυγούστου 2021

Επίθεση με βιτριόλι: Η πρώτη συνέντευξη και φωτογραφία της 34χρονης Ιωάννας – Πώς είναι σήμερα – BINTEO

Η Ιωάννα έχει γάζες με καλυμμένο το πρόσωπό της, ενώ υπενθυμίζεται ότι έχει υποστεί εγκαύματα στο 93% του προσώπου της, αλλά και στο σώμα από το καυστικό υγρό.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επίθεση με βιτριόλι: Η πρώτη συνέντευξη και φωτογραφία της 34χρονης Ιωάννας – Πώς είναι σήμερα – BINTEO

H υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου στην Καλλιθέα, είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο. Δέκα μήνες και έπειτα από πολλές χειρουργικές επεμβάσεις η Ιωάννα βρίσκει τη δύναμη και αρχίζει να στέκεται στα πόδια της.

Η κοπέλα σπάει τη σιωπή της και μιλάει για πρώτη φορά στο περιοδικό ΟΚ που κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο μαζί με τα ΝΕΑ.

Η 34χρονη Ιωάννα ανοίγει για πρώτη φορά την καρδιά της και μιλά στο περιοδικό ΟΚ για την επίθεση που συντάραξε το πανελλήνιο. Στο εξώφυλλο του περιοδικού είναι δύο φωτογραφίες, μία της 34χρονης κοπέλας πριν την επίθεση και μία μετά.

Η Ιωάννα, στη δεύτερη φωτογραφία, έχει γάζες με καλυμμένο το πρόσωπό της, ενώ υπενθυμίζεται ότι έχει υποστεί εγκαύματα στο 93% του προσώπου της, αλλά και στο σώμα από το καυστικό υγρό.

Μεταξύ άλλων, η ίδια συγκλονίζει αναφέροντας ότι μέχρι τη σύλληψη της κατηγορούμενης ζούσε με το φόβο πως θα τη βρει και θα τη σκοτώσει. Την ίδια ώρα, η 35χρονη κατηγορούμενη συνεχίζει να βρίσκεται στις φυλακές της Θήβας και κρατά το στόμα της κλειστό.

Σημειώνεται ότι η Ιωάννα μέχρι στιγμής έχει υποβληθεί σε πολλά χειρουργεία και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να δίνει τον δικό της αγώνα για να σταθεί και πάλι στα πόδια της.

 “Δεν είναι «Άρλεκιν» – Πρόκειται για την ζωή μου, ήθελε να με σκοτώσει”

Η Ιωάννα είχε συγκλονίσει και πάλι το Πανελλήνιο όταν λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα και συγκεκριμένα στις 14/12/2020 είχε κάνει μια δήλωση με επιστολή μέσω του δικηγόρου της.

Υπεγραφε με το όνομά της και μέσα σε αυτή την επιστολή περιέκλειε όλα όσα νοιώθει και όσα της συνέβησαν και πάνω από όλα περιγράφει με σαφήνεια την καταστροφή που της προκάλεσε η αναίτια επίθεση με βιτριόλι, ξεδιπλώνοντας όσα νιώθει στον εσωτερικό της κόσμο που δεν υπέστη καμία αλλοίωση από το καυστικό υγρό που κατηγορείται ότι της πέταξε στο πρόσωπο η 36χρονη κατηγορούμενη και ήδη προφυλακισμένη στις φυλακές του Ελαιώνα Θηβών.

Μετά τις πληροφορίες από αστυνομικές πηγές ότι η κατηγορούμενη φέρεται να είχε σκοπό να την αποτελειώσει και κατά την διάρκεια της νοσηλείας της μέσα στο νοσοκομείο, αλλά την πρόλαβε η αστυνομία με τη σύλληψη της, οι υπερασπιστικές αναφορές  στα ΜΜΕ περί κωμικών εικασιών, εξόργισαν την Ιωάννα η οποία απαντά πως δεν είναι η “ζωή της Άρλεκιν” ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως  έχει λόγο σε όλα αυτά που της συνέβησαν και θα τον χρησιμοποιήσει υπενθυμίζοντας με νόημα πως “είναι από τα λίγα ανθρώπινα χαρακτηριστικά που δεν μου στέρησε η κατηγορούμενη”.

Την δήλωση της απέστειλε στα ΜΜΕ ο δικηγόρος της Απόστολος Λύτρας.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση της 34χρονης Ιωάννας: Μετά από παράκληση της Ιωάννας Παλιοσπύρου (θύμα επίθεσης με καυστικό υγρό-βιτριόλι που έλαβε χώρα την 20η Μαΐου 2020), σας παραθέτω αυτούσια την δήλωσή της, με αφορμή ατυχείς δηλώσεις κάποιων, που θέλουν να παρουσιάσουν ή παρομοιάσουν ένα από τα ειδεχθέστερα και αποτρόπαια εγκλήματα ως «ρομάντζο τύπου Αρλεκιν». Η δήλωση της έχει ως εξής: «Δυστυχώς, καλούμαι να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, παρόλο που η ψυχολογική και ιατρική μου κατάσταση δεν το επιτρέπει. Λυπάμαι και ζητώ συγνώμη αν απογοητεύω αυτή τη στιγμή τους γιατρούς που με παρακολουθούν, καθώς μου επισημαίνουν πάντα πόσο σημαντικό είναι να μην επιβαρύνω με αρνητικά συναισθήματα την υγεία και τα τραύματά μου, με τα οποία καθημερινά παλεύω. Δέχομαι όμως συνεχώς μηνύματα του κόσμου που εξοργίζονται με δηλώσεις της κατηγορουμένης μέσω του συνηγόρου της, τις οποίες κατά συνέπεια αναγκάζομαι και εγώ να παρακολουθήσω.

Γιατί τελικά η υπόθεση αυτή ξεκινά φυσικά από εμένα, αλλά τελειώνει, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, στο κάθε σπίτι της κοινωνίας μας που υπάρχει μία νέα κοπέλα, μία κόρη, μία εγγονή, μία σύζυγος, μια φίλη, ένα θύμα επίθεσης που δεν νιώθει δικαίωση. Γιατί τελικά ζούμε σε μια χώρα αναπτυγμένη και πολιτισμένη που την διέπουν, εκτός από νόμοι δικαίου, νόμοι ηθικής και ανθρωπιάς. Γιατί στο σύνολό μας δεν είμαστε χώρα αμάθειας που χαρακτηρίζεται από δεισιδαιμονίες και αισχρές απάνθρωπες πράξεις. Αυτά γίνονται σε κοινωνίες που η ανθρώπινη ζωή απαξιώνεται, ευτελίζεται και δεν προστατεύεται. Να γνωρίζουν όλοι πως έχω λόγο και θα τον χρησιμοποιήσω. Καθώς είναι από τα λίγα ανθρώπινα χαρακτηριστικά που δεν μου στέρησε η κατηγορούμενη. Και θα το κάνω έστω και χωρίς τις άριστες δημόσιες σχέσεις που κάποιοι έχουν και εκμεταλλεύονται απροκάλυπτα.

Η υπεράσπιση εκφέρει διαρκώς άποψη για το αν υπάρχει συνεργός ή όχι, αν η πρόθεση της κατηγορουμένης ήταν δολοφονία ή όχι, και ακόμη αποφαίνεται για την ύπαρξη ή μη των ευρημάτων της έρευνας. Μήπως συμμετέχει και αυτή στις έρευνες; Οπότε ας μας ενημερώσει. Εκτός αν έχει μιλήσει επιτέλους η κατηγορούμενη, διότι κατά δήλωση του συνηγόρου της, αρνείται ακόμη και τώρα να πει οτιδήποτε. Δεν είναι «Άρλεκιν». Πρόκειται για την ζωή μου, που την κατέστρεψε και συνεχίζει να διαψεύδει τα στοιχεία που είναι συντριπτικά εις βάρος της. Σκοπός της ήταν να με σκοτώσει. Όταν δεν το κατάφερε, έψαχνε τρόπο να συνεχίσει το εγκληματικό σχέδιο της, ρωτώντας οικείο μου πρόσωπο πώς μπορεί να με επισκεφθεί στο νοσοκομείο. Όλα τα υπόλοιπα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος για την αλήθεια, στηρίζονται σε στοιχεία και μόνο. Δεν είναι υποθέσεις ούτε γνώμες, όσο και αν η δήθεν υπεράσπισή της ψυχαγωγείται και τα χαρακτηρίζει κωμικά. Με ποιο δικαίωμα εκείνη νιώθει στεναχωρημένη ή εξοργισμένη λόγω της αποκάλυψης των στοιχείων; Εξοργισμένη θα έπρεπε να νιώθει μόνο με τον εαυτό της και στεναχωρημένη μόνο για εμένα και τους ανθρώπους μου, γιατί αυτή η επίθεση δεν ήταν μόνο εναντίον μου, έχει αλλάξει και τη ζωή της οικογένειάς μου.

Αντιθέτως, συνεχίζει την προκλητική συμπεριφορά με την οποία έχει μάθει να ζει, απάνθρωπη και αμετανόητη. Η οικογένειά μου και όσοι μας συμπαραστέκονται και εγώ, νιώθουμε εξοργισμένοι και προσβεβλημένοι με τις δηλώσεις της. Όλοι μας περιμένουμε μία εξήγηση και μια συγνώμη, η οποία βέβαια πλέον και μετά την άριστη δουλειά της αστυνομίας που δίνει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα, δεν θα έχει αξία για κανέναν. Ας σταματήσουν λοιπόν να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα ή τουλάχιστον ας το κάνουν με αξιοπρέπεια, την οποία προφανώς δεν έχουν .». ΠΑΛΙΟΣΠΥΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

ΠΗΓΗ: ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΟΚ/MEGATV/DIKASTIKO.GR

ΒΙΝΤΕΟ: MEGATV

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ