Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Επίθεση με βιτριόλι: Παραπομπή για απόπειρα ανθρωποκτονίας εισηγείται ο εισαγγελέας για την κατηγορούμενη

Η 36χρονη ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα αναφέρει η εισαγγελική πρόταση προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, βάσει των στοιχείων των εγκληματολογικών εργαστηρίων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επίθεση με βιτριόλι: Παραπομπή για απόπειρα ανθρωποκτονίας εισηγείται ο εισαγγελέας για την κατηγορούμενη

Το δρόμο για το ακροατήριο δείχνει η εισαγγελική πρόταση στην 36χρονη που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι στην 35χρονη Ιωάννα.

Ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης εισηγείται στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή της 36χρονης για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Νούλης κατέληξε στο ότι η κατηγορούμενη ήθελε να σκοτώσει την κοπέλα κι αυτό προκύπτει από τα στοιχεία των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ασφάλειας λόγω της ποσότητας και της πυκνότητας του υλικού.

Πλέον αναμένεται το δικαστικό συμβούλιο να λάβει την τελική απόφαση για την παραπομπή ή μη της 36χρονης σε δίκη με την έκδοση σχετικού βουλεύματος.

Η αλλαγή της υπερασπιστικής γραμμής

Η 36χρονη κατηγορούμενη πριν από μερικές ημέρες αποφάσισε να αλλάξει στάση και μετά από δέκα μήνες όπου είχε αρνηθεί να απολογηθεί, εμφανίστηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης και να αποδεχθεί την πράξη της.

Όπως έγραφε το dikastiko.gr από τους ισχυρισμούς της κατά την απολογία της έγινε φανερό ότι στοχεύει σε μετατροπή της κατηγορίας που αντιμετωπίζει, από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη – κάτι που δεν φάνηκε να αποδέχεται ο εισαγγελέας στην πρότασή του.

Σημειώνεται ότι, η ποινή για την απόπειρα ανθρωποκτονίας είναι κάθειρξη από 5 έως 15 έτη, ενώ σε περίπτωση που γίνει μετατροπή της κατηγορίας μπορεί να τιμωρηθεί με κάθειρξη έως 10 έτη.

«Αποδέχομαι το αδίκημα της σωματικής βλάβης. Όλα τα έτη του ενήλικου βίου μου τα έχω διανύσει χωρίς παραβατική συμπεριφορά. Η στάση μου αυτή απέδειξε ότι υπερισχύει ο τρόπος ανατροφής μου και η δομή της προσωπικότητάς μου» είχε υποστηρίξει στην απολογία της.

Κάνει λόγο για «απερίσκεπτη ενέργεια»

«Δεν στόχευσα ποτέ να τη σκοτώσω αλλά να την πονέσω και να την τραυματίσω απλώς ποτέ δεν φαντάστηκα ότι η απερίσκεπτη μου αυτή η ενέργεια θα προξενούσε σε τέτοια έκταση ζημιά και ένα μεγάλο Γολγοθά που θα διανύει και θα διανύσει σε βάθος χρόνου» φέρεται να είπε στην απολογία της, επιχειρώντας να αποδείξει ότι δεν είχε αποδεχθεί ούτε το ενδεχόμενο του να προκαλέσει ακόμη και το θάνατο του θύματός της.

Σχολιάζοντας τον λόγο που επέλεξε το θειικό οξύ και μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα για την επίθεση, φέρεται να είπε: «Δεν ήταν μεγάλη ποσότητα. Ήταν ένα κανονικό ποτήρι. Δεν γνώριζα ότι θα προκληθεί τόσο μεγάλη ζημιά». Όταν της επισημάνθηκε από τον ανακριτή η μεγάλη ζημία που θα μπορούσε να προκληθεί σε περίπτωση κατάποσης του υγρού από το θύμα, εκείνη απάντησε: «Δεν γνώριζα τίποτα από όλα αυτά. Δεν γνώριζα ότι αυτό το υγρό θα προκαλούσε τέτοια ζημιά γνώριζα ότι θα προκαλούσα κάποιο τραύμα. Δεν είχα σκοπό να στοχεύσω στο πρόσωπο. Η στάση του σώματος απέδειξε ότι ήμουν πλάγια και όχι πρόσωπο με πρόσωπο. Δεν γνώριζα ότι θα προκαλούσα τόσο μεγάλη ζημιά. Το παχύρρευστο υγρό δεν γνώριζα ότι προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά, δεν είμαι χημικός δεν γνώριζαν ότι υπήρχε σε πιο αραιή μορφή».

«Καμία συγγνώμη δεν δέχεται η Ιωάννα»

Η 36χρονη στην απολογία της ζήτησε συγγνώμη, ενώ περιέγραψε ότι επικοινώνησε μέσω του συνηγόρου της, ο οποίος μετέφερε στους συνηγόρους της άτυχης Ιωάννας «τη συμπάθεια και τις ευχές» για γρήγορη ανάρρωση.

«Καμία συγγνώμη. Η Ιωάννα εξοργίστηκε. Είναι μία ψεύτικη συγγνώμη που δεν γίνεται δεκτή από την Ιωάννα και την οικογένειά της» περιέγραψε ο ένας εκ των συνηγόρων του θύματος, Απόστολος Λύτρας και συμπλήρωσε: «Στα βασικά ερωτήματα δεν απάντησε. Οι ουσιαστικές δύο ερωτήσεις που δέχτηκε από την ανακρίτρια ήταν από πού προμηθεύτηκε το υγρό, στην οποία δεν απάντησε, πράγμα που σημαίνει κατά τη γνώμη μου ότι υπάρχει συνεργός. Επίσης δεν απάντησε στο ζητούμενο, για ποιον λόγο το έκανε».

DIKASTIKO.GR

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ