Επιτήδειοι εξαπάτησαν ηλικιωμένη: Πέταξε 6.000 ευρώ από το μπαλκόνι για να “σώσει” την κόρη της – ΦΩΤΟ

Οι δράστες συνελήφθησαν. Όπως προέκυψε από την έρευνα λίγο πριν συλληφθούν αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν ακόμα μία ηλικιωμένη γυναίκα.

NEWSROOM
Επιτήδειοι εξαπάτησαν ηλικιωμένη: Πέταξε 6.000 ευρώ από το μπαλκόνι για να “σώσει” την κόρη της – ΦΩΤΟ

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά με απάτη σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών. Επιτήδειος στη Λάρισα, τηλεφώνησε σε ηλικιωμένη γυναίκα και προσποιούμενος τον γιατρό την έπεισε – με το πρόσχημα της ανάγκης για άμεση χειρουργική επέμβαση ενός συγγενικού της προσώπου – να ρίξει από το μπαλκόνι του σπιτιού της μια σακούλα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ. Τα χρήματα παρέλαβε συνεργός του.

Απάτη στη Λάρισα: Στη φάκα της ΕΛΑΣ οι δράστες – Τι βρέθηκε στην κατοχή τους

Οι δύο δράστες συνελήφθησαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας και εξιχνιάστηκε η δράση της εγκληματικής ομάδας που σχεδίαζε απάτες με “δόλωμα” το πρόβλημα υγείας κάποιου συγγενικού προσώπου. Σε βάρος των δύο συλληφθέντων και σε βάρος δύο ακόμα αγνώστων ατόμων, σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης και μετά από αναζητήσεις, ο ένας από τους δράστες εντοπίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου κοντά σε ξενοδοχείο όπου διέμενε και ακινητοποιήθηκε.

Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε, μέσα στο οποίο εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο δεύτερος δράστης, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

-1- σακίδιο πλάτης που περιείχε το χρηματικό ποσό των -3.270- ευρώ, το οποίο, όπως εξακριβώθηκε, αποτελεί μέρος του ποσού που παρελήφθη από την παθούσα, στην οποία και αποδόθηκε, -1- νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους -0,1- γραμμαρίου, -1- χάρτινη συσκευασία με κάνναβη, βάρους -3,83- γραμμαρίων, ποσότητα μείγματος κάνναβης και καπνού, βάρους -0,79- γραμμαρίων, καθώς και -2- κινητά τηλέφωνα.

astynomia.gr

Πριν τη σύλληψη οι δράστες αποπειράθηκαν αν εξαπατήσουν ακόμα μία ηλικιωμένη

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την συνεχιζόμενη έρευνα, το μεσημέρι του Σαββάτου στη Λάρισα, οι δράστες, ενεργώντας πανομοιότυπα, αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν ακόμη μία ηλικιωμένη ημεδαπή.

Παράλληλα, και πάλι με τη μέθοδο νοσηλείας συγγενικού προσώπου, την 17-08-2022 αφαίρεσαν κοσμήματα από άλλη γυναίκα, κάτοικο πόλης της Στερεάς Ελλάδας, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέσα σε δέμα που είχε αφήσει ο ένας συλληφθείς, χθες το μεσημέρι σε μεταφορική εταιρεία, προκειμένου να αποσταλούν σε συγγενικό του πρόσωπο σε άλλη πόλη της χώρας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις καθώς και για την ταυτοποίηση των άγνωστων συνεργών τους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ