Δευτέρα 05 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Επίτιμος διδάκτορας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννης Σαρμάς

Το απόγευμα στις 6.30 η τελετή αναγόρευσής του. Τον έπαινο του τιμωμένου εκφώνησε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος, Αθανάσιος Καΐσης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επίτιμος διδάκτορας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννης Σαρμάς eurokinissi

Άλλη μία τιμητική διάκριση έλαβε ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννης Σαρμάς, ο οποίος ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας στη Σχολή Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.

Η τελετή αναγόρευσης του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 στην Θεσσαλονίκη στις 18:30, στο κεντρικό αμφιθέατρο του κτιρίου Α, του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος στη Θέρμη της συμπρωτεύουσας (14ο χλ.μ. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανίων).

Τον έπαινο του τιμωμένου εκφώνησε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Αθανάσιος Καΐσης.

Ακολούθησε αντιφώνηση του τιμωμένου Ιωάννη Σαρμά, με θέμα “Το μέλλον της δικαστικής απόφασης σε εποχές τεχνητής νοημοσύνης”.

Ιωάννης Σαρμάς

eurokinissi

Ιωάννης Σαρμάς: Πλήθος περγαμηνών έχει ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Ο Ιωάννης Σαρμάς διαθέτει πολλές περγαμηνές και έχει υπηρετήσει επί εξαετία (1987-1993) ως δικαστικός λειτουργός του Συμβουλίου της Επικρατείας και στη συνέχεια από το 1993 μέχρι σήμερα στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ήδη, τον Οκτώβριο του 2022 αναγορεύθηκε σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τον έπαινο να εκφωνεί ο καθηγητής Νομικής Σχολής ΑΠΘ και τ. Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Το ίδιο έτος, τον Νοέμβριο του 2022 ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Επιστημών Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου. Τον έπαινο εκφώνησε ο Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, Ξενοφών Κοντιάδης.

Παράλληλα, ο Ιωάννης Σαρμάς διετέλεσε και μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου. Κατά τη 12ετή θητεία του, μεταξύ των άλλων, εισήχθη με πρωτοβουλία, εισήγηση και προσωπική του εργασία το κεφάλαιο “GETTING RESULTS” της Ετήσιας Έκθεσης του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπου το Συνέδριο προσεγγίζει την όλη ενωσιακή διαχείριση υπό το πρίσμα στόχων, μέσων και μετρήσιμων αποτελεσμάτων.

Απόπειρες εισαγωγής ενός τέτοιου κεφαλαίου είχαν γίνει ανεπιτυχώς στο παρελθόν. Προηγουμένως, είχε οργανώσει και εκτελέσει τον έλεγχο για την Ειδική Έκθεση με τίτλο “GETTING RESULTS” σχετικά με τους Οργανισμούς της Ένωσης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ