Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Επιβαρυντική περίσταση η επίθεση σε εκπαιδευτικούς- Μπλόκο του Υπουργείου Δικαιοσύνης στους αντιεμβολιαστές

Οι παρεμβάσεις της πολιτείας για την προστασία των δημοσίων λειτουργών , εκπαιδευτικών, υγειονομικών κλπ συνεχίζονται προκειμένου να κοπεί ο βήχας όσων τους επιτίθενται ενώ κάνουν το υπηρεσιακό τους καθήκον

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επιβαρυντική περίσταση η επίθεση σε εκπαιδευτικούς- Μπλόκο του Υπουργείου Δικαιοσύνης στους αντιεμβολιαστές

Μια ακόμα παρέμβαση στο δρόμο της προστασίας των δημόσιων λειτουργών από επιθέσεις, ενώ εκτελούν το καθήκον τους, επιχειρεί αυτή τη φορά το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. Συγκεκριμένα πλέον επιβαρυντική περίσταση (δηλαδή η ποινή θα φτάσει στα ανώτατα όρια της ) θεωρείται  η τέλεση σωματικής βλάβης σε βάρος υπαλλήλου κατά την άσκηση των καθηκόντων τους όσο και σε σχέση με την υπηρεσία τους.

Ποιους αφορά

Η διάταξη αυτή αφορά μια ευρεία γκάμα (π.χ εφοριακών, γιατρών, εκπαιδευτικών κλπ) κατά την άσκηση των καθηκόντων τους όσο και σε σχέση με την υπηρεσία τους. Αφορά τα αδικήματα της απλής, επικίνδυνης, βαριάς και θανατηφόρας σωματικής βλάβης (308-311 ΠΚ). Ουσιαστικά η επιβαρυντική περίταση δίνει το δικαίωμα δτον εκάστοτε δικαστή να επιβάλλει την προβλεπόμενη ποινή στα ανώτατα όρια της.

Ουσιαστικά δε είναι μια ακόμα διάταξη που στρέφεται στην προστασία των εκπαιδευτικών και υγειονομικών, οι οποίοι δέχονται αναίτιες επιθέσεις από αντιεμβολιαστές γιατί απλώς τηρούν το νόμο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ