Έρχεται… καλοκαίρι – Η πρόγνωση της ΕΜΥ μέχρι την Παρασκευή
Θα φτάσει τους 30 βαθμούς η θερμοκρασία.

Γενικά αίθριος καιρός σήμερα (Δευτέρα 19 Μαΐου) με λίγες τοπικές νεφώσεις στο βόρειο Ιόνιο. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 24 με 25 βαθμούς, στην Κρήτη τους 26 με 27 και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 28 βαθμούς Κελσίου.
Τρίτη 20 Μαΐου
Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά. Θα φτάσει τους 24 με 26 και τοπικά στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.
Τετάρτη 21 Μαΐου
Στο Ιόνιο και τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στο Ιόνιο τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Πέμπτη 22 Μαΐου
Αραιές νεφώσεις παροδικά κατά τόπους πιο πυκνές, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το πρωί στο Ιόνιο και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Παρασκευή 23 Μαΐου
Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αττική Οδός: Φωτιά σε όχημα στο ύψος Δ. Πλακεντίας – Με δυσκολία η κυκλοφορία Νεκρός 25χρονος που έπεσε από τον Πύργο Απόλλων στην Αθήνα Τ. Θεοδωρικάκος: Στήριξη επενδύσεων με 1 δισ. ευρώ τους επόμενους 18 μήνες Πρωτοσέλιδα εφημερίδων με αναφορές για νέο κόμμα από Α. ΣαμαράΑκολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr