Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Έρευνα για διαφθορά στο ποδόσφαιρο: Ο εισαγγελέας Κ. Σπυρόπουλος θα εξετάσει τυχόν παραβίαση της αθλητικής νομοθεσίας – Πρώτος μάρτυρας ο Γ. Αλαφούζος

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Οικονόμου θα ερευνηθούν αδικήματα όπως χειραγώγηση αγώνων, αθλητική βία καθώς και δωροδοκία.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έρευνα για διαφθορά στο ποδόσφαιρο: Ο εισαγγελέας Κ. Σπυρόπουλος θα εξετάσει τυχόν παραβίαση της αθλητικής νομοθεσίας – Πρώτος μάρτυρας ο Γ. Αλαφούζος Eurokinissi

Στον αθλητικό εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο ανατέθηκε η προκαταρκτική εξέταση που παρήγγειλε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αρμόδιος για τα θέματα αθλητισμού Γιώργος Οικονόμου έπειτα από καταγγελίες του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός σχετικά με διαφθορά στο ποδόσφαιρο.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα ελεγχθεί αν έχουν τελεστεί αδικήματα παραβίασης της αθλητικής νομοθεσίας όπως χειραγώγηση αγώνων και αθλητική βία καθώς και διατάξεων του ποινικού κώδικα όπως αυτή που αφορά στη δωροδοκία.

Ο πρώτος μάρτυρας που θα καταθέσει θα είναι ο κ. Αλαφούζος σύμφωνα με την παραγγελία που δόθηκε στον κ. Σπυρόπουλο.

Διαφθορά στο ποδόσφαιρο: Η έρευνα του Αρείου Πάγου

Όπως έγραψε το dikastiko.gr η έρευνα διατάχθηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεώργιο Οικονόμου που έχει την αρμοδιότητα εποπτείας στον αθλητικό χώρο.

Διαφθορά στο ποδόσφαιρο

Eurokinissi

Ο Γιάννης Αλαφούζος είχε ήδη κληθεί σε μία άτυπη κατάθεση στον Ανώτατο Αθλητικό Εισαγγελέα, μετά και τις σχετικές καταγγελίες που έκανε σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Ειδικότερα, ο κ. Αλαφούζος πέρασε το κατώφλι του αρμόδιου Εισαγγελέα την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023, προκειμένου να δώσει κατάθεση για όσα ανέφερε το τελευταίο τρίμηνο στις τοποθετήσεις του σε ξένα ΜΜΕ γύρω απ’ τη διαφθορά και τον παράνομο στοιχηματισμό στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κλήθηκε από τον Ανώτατο Αθλητικό Εισαγγελέα, Γιώργο Οικονόμου για να δώσει διευκρινίσεις και πιθανά στοιχεία, μιλώντας για όσα γνωρίζει για τον παράνομο στοιχηματισμό και τη διαφθορά, καθώς και για τα περιστατικά βίας σε αγώνες των ελληνικών ομάδων.

Οι καταγγελίες Αλαφούζου

Όπως ο κ. Αλαφούζος, μεγαλομέτοχος του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού είχε επισημάνει σε συνέντευξή του στο Reuters τον περασμένο Αύγουστο «..υπάρχει διαφθορά. Η ΕΠΟ δεν έχει κάνει το παραμικρό γι’ αυτό εδώ και χρόνια. Αν δεν πειστεί η ομοσπονδία να ελέγξει τη λειτουργία του ποδοσφαίρου, δεν μπορείς να λύσεις τα προβλήματα».

Παράλληλα, σε άλλη συνέντευξή του στο Sky Sports είχε επισημάνει ότι «ο μόνος τρόπος να σταματήσει η διαφθορά είναι να έρχονται όλα στο φως. Αν γίνονται κάτω από το τραπέζι, η κατάσταση θα συνεχιστεί». Η κατάθεση του κ. Αλαφούζου στον Εισαγγελέα είχε διάρκεια περίπου δύο ώρες, με αναφορές για όσα έχουν καταγγελθεί απ’ τον ίδιο τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ